Obznanjeni premještaji i drugih svećenika koji su raspoređeni na nove službe

Autor: D.K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPOŽEGA – Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević obznanio je i druge premještaje svećenika koji su raspoređeni na nove župničke ili druge službe u Biskupskom ordinarijatu te biskupijskim uredima i ustanovama.

Dosadašnji župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Vidovci vlč. Nedjeljko Androš odlazi za župnika Župe sv. Marka u Našicama – Markovcu Našičkom a za župnika u Vidovce iz te župe dolazi vlč. Branko Šipura.

U Župu sv. Barbare Jakšić za novog upravitelja Župe imenovan je dosadašnji župni vikar u  Župi sv. Leopolda Mandića Požega vlč. Tihomir Bilešić iz koje odlazi dosadašnji upravitelj vlč. Josip Pendžić kojemu je povjerena služba župnika u Župi sv. Tome Apostola u Rajiću, kod Novske.

Dosadašnji župni vikar – kapelan u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi, vlč. Mario Večerić imenovan je za ravnateljem Katoličke osnovne škole u Virovitici i pastoralnim suradnikom u Župi sv. Terezije Avilske u Suhopolju. Vlč. Mario Mazanik, dosadašnji župni vikar – kapelan u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Marka Evanđelista u Našicama – Markovcu Našičkom. Župni vikar – kapelan, vlč. Boris Divković koji je bbio u Župi Kutjevo raspoređen je za župnog vikara – kapelana u Župu sv. Leopolda Mandića u Virovitica.

Izvršene su i određene promjene u Biskupijskom ordinarijatu u biskupijskim ustanovama. Dosadašnji kancelar Požeške biskupije vlč. Goran Lukić odlazi za upravitelja Župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmicu. Iz Kuzmice odlazi vlč. Josip Krpeljević kojemu je povjerena služba kancelara Požeške biskupije koju je u jednom periodu već obnašao.

Dosadašnjem prefektu u Požeškom Kolegiju i v.d. predstojniku Katehetskog ureda u Požegi vlč. Anti Iviću povjerena je služba upravitelja Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku. Za novog prefekta u Požeškom Kolegiju imenovan je vlč. Marijan Pavelić, koji se vratio sa školovanja iz Rima kojemu je povjerena i služba predstojnika Ureda za odnose s javnošću. Služba predstojnika Katehetskog ureda povjerena je vlč. Robertu Mokriju koji je do sada bio ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi na koje mjesto dolazi prof. Ivan Bedeničić.

Dosadašnji tajnik Biskupskog ordinarijata u Požegi vlč. Ivan Popić razriješen je te službe te se upućuje se na studij u Rim.

Bilo je i drugih promjena i rasporeda koji su vezani za šire područje izvan Požeštine koje možete vidjeti na stranicama Požeške biskupije.

 

Više iz kategorije