Obuka, usavršavanje, prekvalifikacija i stručno osposobljavanje za više desetaka struka

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Kao partner požeške Auto-škole Herz Pučko otvoreno učilište „Auto-moto centar“ iz Nove Gradiške nakon dvadesetak gradova u našoj zemlji otvorilo je u Požegi(ulica Sv. Roka 2) svoju Podružnicu gdje će provoditi različite programe obuke, stručnog osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja kandidata za više od 70 različitih struka radi stjecanja uvjerenja o završenom školovanju i to za niz metaloprerađivačkih, ugostiteljskih, građevinskih, instalaterskih, ekonomskih, poljoprivrednih i drugih zanimanja. Za sve to još 2005. godine pribavili su dozvolu nadležnog ministarstva tako da su svi programi verificirani i upisuju se u radnu knjižicu čime se širi mogućnost zapošljavanja.

Prilikom početka rada Podružnice u Požegi sudionike i goste pozdravio je direktor tog učilišta Duško Soldatović, dok je Mato Benakić,  njihov požeški stručni suradnik  predstavio djelatnosti uključujući obrazovanje odraslih i polaganje ispita za voditelja čamca ističući da Požeško-slavonska županija do sada nije bila pokrivena dijelom ovih obrazovnih programa. Za edukaciju polaznika, odnosno predavanja i nastavu koristit će prostorije požeškog Herza.  

Posebno značenje ima periodička izobrazba vozača poznata pod nazivom „KOD 95“ neophodna kada vozač radi u zemljama EU što podrazumijevanja potpunu izobrazbu vožnje vozila sa novom opremom uključujući analogne i digitalne tahografe.

Voditeljica obrazovanja POU „AMC“ Nova Gradiška Slavica Štefanac  predstavila je programe među kojima su 27 obrazovanje i prekvalifikacija srednje škole,pet programa usavršavanja, 69 osposobljavanja itd.

Kapetan Davor Simić iz Lučke kapetanije Slavonski Brod govorio je o osposobljavanju za voditelje čamaca, a ono vrijedi i na kopnenim vodama i na Jadranu.

Tijekom druženja sudionika nastupio je svirački sastav Joze Dosegovića iz brodskog kraja.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: