Obrtnička komora donirala 200 kilograma meda OPG Željka Balena Dječjem odjelu požeške bolnice

Autor: Jelenko Topić

Obrtnička komora Požeško-slavonske županije donirala je Dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega veće količine meda, a riječ je o proizvodu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Željka Balena iz Požege poznatom donatoru meda. Kako je poznato on sa svojim rođacima već deset godina pred Božić i Novu godinu donira Dječjem odjelu po 300 staklenki meda.

blank

-Željeli smo donirati ovaj pčelinji proizvod odjelu uz značajno događanje kada su završeni radovi na njegovom temeljitom preuređenju i opremanju – kazao je u ovoj prigodi Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore županije.

Donacija iznosi 200 kilograma, a Balen je rekao da mu je zadovoljstvo dati ovakvu potporu odjelu jer je riječ o ekološki zdravom proizvodu nastalom na nezagađenim područjima ovoga kraja.

blank

-Ovo je najbolji dar kada preseljavamo u novouređene prostorije što smo dočekali 60 godina nakon početka rada Dječjeg odjela u Požegi – istakao je mr. sc. Vlado Drkulec, dr. med. voditelj ovog odjela u požeškoj bolnici, te zahvalio na donaciji. Donirani med koristit će se u prehranu prilikom liječenja mališana na Dječjem odjelu u kojemu svake godine biva smješteno oko 500 djece iz Požeško-slavonske i okolnih slavonskih županija.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića