Obrt Maurus po sedmi puta ima Dane otvorenih vrata, a ugostili su desetke poslovnih partnera, prijatelja i rođaka [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Djelujući od 2004. godine Obrt Maurus iz Srednjeg Sela uspješno se razvija što je najvidljivije na njihovom velikom stovarištu građevinskog materijala u Sibinju pokraj Slavonskog Broda. Riječ o obiteljskom poslu kojega je pokrenuo Davor Maurus, a njegovim odlaskom u mirovinu naslijedio ga je sin Matej. Inače bračni par Maurus ima sedmero djece i dvoje unučadi, a njihova tri sina i četrti kćeri dobro se snalaze u životu završavajući visoke škole.

Davor je 30 godina radio u mlinu PPK Kutjeva, a potom je krenuo u privatne vode po sustavu od temelja do krova prodajući građevinski materijal za grubu i suhu gradnju, te materijale za završne radove u građevinarstvu. Sada imaju osam zaposlenih radnika, te dva vozila za dostavu materijala na gradilišta.

Tijekom ovog mjeseca imaju Dane otvorenih vrata sa akcijskim cijednama i to već sedmu godinu zaredom pa je to bio povod za okupljanje oko stotinu poslovnih partnera i dobavljača iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege i drugih gradova, te brojne rodbine i prijatelja. Za tu prigodu njihov kum Petar Dumančić iz Dervišage dopremio je vruću janjetinu i pečenu prasetinu te su se svi uz druženje pogostili, a Davor je uputio riječi zahvale za suradnju i dolazak, dok je kuzmički župnik Ivica Bošnjak uputio riječi blagoslova na objekte i osoblje ovog obrta.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije