„Obojane skitnje“ ususret 100. godišnjici rođenja Matka Peića

Autor: BST

„Obojane skitnje“ naziv je izložbe slika članova udruge „Matko Peić“ koja je otvorena u Gradskoj knjižnici Požega, uz popratnu pjesničku večer ovih neumornih članova, koji svojim radom upotpunjuju požeško ljeto svojom stalnom prisutnošću.

„Ovom manifestacijom Izložbom „obojane skitnje“ i pjesničke večeri u sklopu Ljeta u knjižnici Gradske knjižnice Požega, članovi Udruge „Matko Peić“ predstavit će se svim svojim raznolikostima, talentima, izričajima što ustvari čini bogatstvo ove Udruge, koja u svom postojanju poštuje i podržava stvaralaštvo u svim oblicima. Na ovoj likovnoj izložbi svoje radove izlažu slikari koji su svoje radove iznijeli u raznim tehnikama i motivima. Otvorena srca, bez zadrške, stavili su pred vas svoje viđenje svijeta koji nas okružuje, motive iz svoje mašte ili su se samo poigrali bojama i alatima, pa kako se kome što svidi.“, rekla je Melita Grgić, tajnica udruge prigodom otvaranja izložbe. Nazivom „Obojane skitnje“ namjeravaju krenuti ususret obilježavanju 100. godišnjice rođenja Matka Peića. „Kako je on u svojim Skitnjama sve opisao tako poetski, slikovito i majstorski putujući krajolicima,  razgovorima, divanima, snovima i maštanjima, ali i kroz pisana i likovna djela, tako se i članovi udruge u ovom djeliću umjetničkog stvaranja pokušavaju odužiti tom našem velikom književniku, umjetniku, velikom čovjeku, našem rođenom Požežaninu!“, rekla je Melita Grgić.

O izloženim slikama i njenim autorima govorio je voditelja slikara Dragutin Kepić, istaknuvši kako su autori različitog obrazovanja i iskustva u slikanju, ali i slike najrazličitijeg spektra boja. Događaj je glazbeno pratila Viktorija Lončar uz gitaru. Nakon otvorenja izložbe održana je pjesnička večer na kojoj su svoje stihove govorile Sandra Halt-Ćuže, Marija Iličić, Mira Šulc i Kata Tutić. Bila je to prva od najavljene tri večeri. Sljedeća pjesnička večer održati će se 25.kolovoza, nastupati će pjesnikinje: Irena Ivetić, Đurđa Crnković, Vlasta Jambrak, Željka Rezo, Nada Bonić i Senka Slivar. Završna večer je planirana za 30. kolovoza.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88