OBOGAĆENA SPORTSKA OBITELJ ŽUPANIJSKOG SREDIŠTA: Požega dobila još jedan judo klub i to pod nazivom „Valis aurea“

Autor: Jelenko Topić

blankPOŽEGA – Odnedavno, točnije od početka mjeseca studenog prošle godine, ovaj grad je bogatiji za još jednu sportsku udrugu jer je sa radom je počeo Judo klub „Valis aurea“, a osnovao ga je dugogodišnji judaš Miroslav Mandić u suradnji sa svojim sportskim prijateljima i roditeljima natjecatelja. Predsjednik kluba je Nenad Bordić, tajnik Miroslav Mandić, te trener Krešimir Lončar-Keka.

U klubu trenutno trenira dvadesetak natjecatelja u dobi od 3,5 godine do 18 godina, a JK „Valis aurea“ je član Požeškog sportskog saveza i Hrvatskog judo saveza.Treninzi se održavaju u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18.30 do 19.30 sati za malu uzrasnu skupinu,te od 19.30 do 21 sat za veliku grupu.

blank-Do sada smo nastupili na dva natjecanja: Državnom prvenstvu za juniore na kojemu smo osvojili dva peta mjesta, te Profectus kupu u Zagrebu osvojivši po tri prva i treća mjesta – kaže nam Miroslav Mandić dodajući da u planu ove godine imaju odlazak na desetak natjecanja u našoj zemlji, te Mađarskoj, Srbiji i BiH što zavisi od financijskih mogućnosti, a željeli bi te povećati broja članova.

Klub za sada funkcionira kroz pomoći roditelja natjecatelja i doniranim sredstvima.

-Ovim putem bih se želio zahvaliti gospodinu Vjekoslavu Radiću, vlasniku autoservisa „Radić“ i gospodinu Hrvoju Perkoviću, vlasniku tvrtke „ALU PVC Perković“ koji nam pomažu u radu doniranjem sredstava, te na druge načine olakšavajući rad kluba- nastavlja Mandić dodavši da klub po važećem statutu Požeškog sportskog saveza nema pravo na participaciju sredstava pa očekuju potporu od sponzora i lokalne zajednice.

Značajnu  pomoć dao im je Hrvatski judo savez ustupajući strunjače za rad, a djelatnici Požeškog sportskog saveza i Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada su pomogli oko otvaranja kluba i dodjele termina za rad.

-Cilj kluba je promicanje Juda i bavljenje tim borilačkim  sportom kod djece predškolske i školske dobi u čemu za sada uspijevamo jer nam se članstvo povećava što dokazuje opravdanost postojanja i funkcioniranja JK „Valis aurea“ – rekao nam je na kraju Miroslav Mandić.

blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića