Obnovit će se još 12 školskih objekata

Autor: D.K.

Tijekom idućih godinu i pol bit će energetski obnovljeno 12 školskih objekata na području naše županije. Ugovore o dodjeli sredstava u iznosu blizu 21 milijuna kuna danas su potpisali ravnatelji osam škola s područja Požeško-slavonske.

Sredstva osigurava Fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 12 milijuna kuna, a preostali iznos treba sufinancirati Požeško-slavonska županija kao osnivač škola. Kako je rekla Senka Horvat, direktorica Regionalne agencije PANOR-a  očekuje da će u financiranju sudjelovati i Fond za regionalni razvoj, pa će županijska obveza biti utoliko manja.

Tijekom idućih 18 mjeseci provedbe projekata bit će obnovljene osnovne škole u Trenkovu, Velikoj, Pakracu i Lipiku, područnih škola u Ljeskovici, Djedinoj Rijeci, Rajsavcu, Traparima, Skenderovcima, Pavlovcima i Dobrovcu te Učenički dom Srednje škole Pakrac.Projekte je pripremala  Regionalna razvojne agencije Požeško-slavonske županije „Panora“, Lipička razvojna agencija LIRA i Poduzetnički centar u Pakracu.

Zadovoljstvo do sada učinjenim na obnovi školskih objekata i sada još 12 novih izrazila je u ime županije dr. sc. Vesna Vlašić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te je posebno istaknula kako su projektom obuhvaćene i dvije područne škole,  Ljeskovica i Djedina rijeka, objekti stari oko stotinu godina. Tu su i četiri škole gdje će se omogućiti prilaz teže pokretnim osobama, tako da će i njima biti olakšano korištenje školskih prostora. – Važno je da se kroz određeno vrijeme obnove sve školske zgrade, što bi Županija bez pomoći Fonda teško  mogla – rekla je dr. Vlašić.

Više od energetske obnove važno je da se broj učenika u školama povećava – naglasio je Tomislav Ilić, predstavnik  Fonda za energetsku obnovu, navodeći primjer područne škole u Treštanovcima,  koju su pohađala tri, a sada pohađa petero učenika.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek