Obnavljaju dom zbog potreba lovnog turizma

BEKTEŽ – Lovačko društvo „Strijela“ iz Bekteža pokraj Kutjeva sa nešto više od 30 članova gospodari zajedničkim lovištem „Bektež“ površine 2472 hektara, a na godišnjoj skupštini prihvaćena su izvješća o radu u prošloj godini.

-Imamo potrebne lovno-tehničke objekte jer su izgrađene čeke,hranilice i solišta, a lovački dom smješten na predjelu Dragaljevac je u postupku legalizacije – kaže nam predsjednik „Strijele“ Mirko Stilinović pohvalivši se da su imali inspekcijski nadzor i dobili pozitivno mišljenje o radu društva. Kroz proteklu godinu tu su uložili 30 tisuća kuna tako da su na domu izmijenjeni krovni prozori.

Potporu za uređenje doma iznosom od 15 tisuća kuna dala je Požeško-slavonska županija kroz povrat lovozakupnine, a ta sredstva namijenjena su unapređenju lovstva i lovnog turizma.

Objekt je izgrađen početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a najveći doprinos su dali nekadašnji čelnici Stjepan Marjanović i Božidar Legac.

Planom rada obuhvaćeni su radovi nastavka preuređenja lovačkog doma i smještajnih kapaciteta u njemu kako bi se i nadalje uključivali u lovni turizam ovog kraja.

-Nakon izrade nove lovno-gospodarske osnove izgradit ćemo u skladu s potrebama još lovno-tehničkih objekata, a to ćemo napraviti kroz radne akcije naših lovaca- zaključio je Stilinović.

Foto: Tomislav Rohaček

0 Comment