Objavljen raspored prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu biljaka

Autor: Jelenko Topić

Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja CROCPA objavila je mrežu sakupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu biljaka kod poljoprivrednih gospodarstva koja trebaju imati ovjeren prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način za cijelu ovu godinu. Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama.

-Na njima će biti kontrola kako bismo osigurali da se vraća isključivo prazna ambalaža naših članova i da bi u konačnici time osigurali točnu statistiku koju vodi udruga – istakli su iz navedene udruge.

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo tvrtki Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection HR (Orchem), Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Novag Agrochemicals (Genera), Nufarm, Monsanto, Stockton i Syngenta Agro. U sklopu projekta, ističu, sakuplja se samo prazna primarna, odnosno opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt.

-Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja, kao primjerice mineralna gnojiva se ne prihvaća – napomenuli su iz udruge.  Preporučili su da se prije odlaganja plastična ambalaža tri puta ispere.

Za pojedinačni odvoz (količine veće od 100 kg) korisnici se trebaju javiti izravno tvrtki CIAK.

Treba napomenuti da Udruga CROCPA i tvrtka CIAK doo zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja.

Prema donesenom rasporedu za područje Požeško-slavonske županije navedena ambalaža će se prikupljati u tri navrata. Tako će 12. svibnja od 8 do 11 sati to biti u Kutjevu dd, Trg graševine 2, te od 11.30 do 13. 30 sati u Kaptolu-objekt Kutjeva dd, Trg Vilima Korajca 13.

Nadalje 17. svibnja uslijedit će od 8 do 10.30 sati prikupljanje u Pleternici-Restoran Buba kod autobusnog stajališta na Trgu Zrinskih i Frankopana, te u Čaglinu – Komunalno društvo, Trg Kralja Tomislava 56 E od 11.30 do 13 sati.

Na kraju 24. svibnja sakupljanje navedene ambalaže je u Završju – objekt tvrtke Agronom, Voćarska ulica bb od 9 do 12 sati.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88