OBITELJI SONTAKI IZ KUTJEVA ZAVRŠILA BERBU VINOGRADA: Sudjelovali volonteri iz Eko-sela Latinovac

Autor: D.M.

Ovogodišnju berbu grožđa završila je poznata vinogradarska obitelj Sontaki iz Kutjeva. U ovaj posao se uključilo i desetak volonteri iz Španjolske, Portugala, Francuske, Nizozemske, Poljske, Ukrajine i Grčke koji borave u Eko selu Latinovac na obuci u okviru programa Europske snage solidarnosti, a koji se financira novcima Europske unije. Brali su cabernet franc na lokaciji Venja. Riječ je o mladom nasadu loze i ekološkoj proizvodnji. Većina volontera se prvi puta susrela s lozom i ubiranjem slasnih plodova tako da je zadovoljstvo među njima bilo još veće.

Recimo i to da se ekološkom proizvodnjom Sontakijevi bave desetak godina i ove su uspjeli dobiti ekološki znak koji će krasiti etikete boca graševine, rizvanca, portugizac ,cabernet franka, pinota crnog i nadasve poznatog Kutjevačkog kitokreta koji je zaštitni znak vinarije.

Nakon berbe volonteri su imali priliku sudjelovati u preradi grožđa te se pobliže upoznati sa samom tehnologijom i proizvodnjom vina. Za njih je bio upriličen i obilazak podruma Sontaki kroz koji ih je proveo mladi gazda Krunoslav te ih upoznao kako se i na koji način čuva proizvedeno vino, način njegovog punjenja u butelje i pripremanje za prodaju. U znak zahvalnosti obitelj Sontaki je počastila volontere koji su im pomogli u berbi delicijama iz ovih krajeva. Za njih su Krunoslavov otac Hrvoje zvani Ceco i brat Ante skuhali juhu od gljiva, na ražnju ispekli vinogradarski ražanj i carsko meso a za vegetarijance pohali varganje urbane u šumama Krndije.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot