Obitelj Perak u Kutjevu otvorila ljekarnu po najvišim standardima /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

KUTJEVO – Malo je poznato da je u Kutjevu tradicija ljekarništva duga punih 140 godina. U toj prigodi jučer je otvorena nova ljekarna u vlasništvu mr.ph. Željke Perak na kojoj svečanosti su uz brojne prijatelje i poslovne partnere bili nazočni, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji je novu ljekarnu otvorio. Naime ljekarna Perak poslovala je u Kutjevu ali na drugoj adresi. Ljekarna u novom ruhu zasjala je gotovo u centru Kutjeva koja će biti lakše dostupna svima koji budu usluge te djelatnosti trebali. Rijetko da se netko u sličnoj djelatnosti može pohvaliti opremljenošću ljekarne prema visokim farmaceutskim, ali i zdravstvenim standardima prilagođena svim uzrastima korisnika, od one najmanje do najstarije životne dobi. Možda je malo reći hvala mr.ph. Željki Perak i njenoj obitelji koji su se odlučili na takav iskorak i biti primjerom drugima.

Svečano otvaranje pripremila je cijela obitelj Perak, prava poduzetnička obitelj u Kutjevu, jer su svi članovi uključeni u privatno poduzetništvo. Mr. ph. Željka Perak nositelj ljekarničkog biznisa predstavila je novoizgrađeni objekt u kojem rade četiri djelatnice i njena kći Maja, također farmaceut. Najmlađi sin Ivan još se školuje na Farmaceutskom fakultetu i nastavit će tradiciju obitelji Perak, koja je u kutjevačkom ljekarništvu od 1990. godine.

-Kada smo se odlučili na gradnju nove ljekarne i preseljenje iz starog prostora, željeli smo napraviti ljekarnu sa svim potrebnim standardima za budućnost. Želimo u djelatnosti upravo ići prema djeci i mladima, roditeljima s malom djecom, jer to je naše bogatstvo za budućnost. Nadamo se da ćemo ovime i mi dati neki mali doprinos u zadržavanju mladih obitelji u kutjevačkom kraju – istakla je mr.ph. Željka Perak koja nije skrivala veliko zadovoljstvo na svemu do sada postignutom u veoma zahtjevnoj djelatnosti.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Vama obitelji Perak čestitam jer posebno mi je drago biti na ovakvom mjestu u današnje vrijeme, gdje se događa investicija i otvaraju radna mjesta. Da je bar više takvih ljudi koji žele doprinosit za svoj kraj i mjesto u kojem žive. danas doista nije lako biti poduzetnik jer je za to potrebno puno odricanja, investiranja, rada i zaduživanje za neka buduća vremena, a rizik poslovanja je uvijek u današnjem vremenu veliki. Mogli biste lagodnije živjeti od onoga što su do sada stvorili ali vi ste se odlučili na novi iskorak i investirati sredstva koja ste zaradili. To je za mene zadovoljstvo, zahvaljujem vam na svemu i ovoj investiciji uz uvjerenje da će ovaj objekt uspješno raditi – rekao je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

Čestitke je prije svečanog otvorenja, presijecanja vrpce i puštanja u rad ljekarne uputio i kutjevačko gradonačelnik Josip Budimir koji je naglasio kako je taj objekt jedan od najljepših i najreprezentativnijih u gradu Kutjevu.

-Svjedoci smo da se mnogi danas odlučuju na odlazak, a rijetki su oni koji se odlučuju na ovakav poduzetnički korak. Hvala vam što ste investirali u naš grad i još jednom čestitam vama obitelji Perak na odvažnosti i hrabrosti i investiciji u ovom teškom vremenu – istakao je Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva.

Molitveni zaziv uputio je mjesni kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić koji je blagoslovio sve zaposlenike koji će raditi u ljekarni ali i sve one koji budu u nju dolazili.

Na svečanosti je bilo ponuđeno, možda je malo reći vrhunsko vino, proizvedeno u obitelji Perak. Poznato je da je Ivica Perak, Željkin suprug, poznati enolog i vinar s dugogodišnjom tradicijom u toj grani proizvodnje koji je kratko se obrativši vinsku kapljicu povezao s lijekovima i naglasio kako je vino zapravo lijek, naravno ako se konzumira u umjerenim količinama.

-One nacije koje više piju vino, zdravije su, duže i ljepše žive od onih koje to manje čine – dodao je enolog Perak.

Nakon otvaranja ljekarne upriličena je degustacija desetak vrsta vina u podrumu obitelji Perak koja su dobila visoka priznanja i osvojila šampionske titule na prestižnim ocjenjivanjima. Na degustaciju su se rado odazvali brojni uzvanici, predstavnici nekoliko veledrogerija te medicinske i farmaceutske djelatnosti.

Slučajno ili ne poklopilo se da se u sklopu otvaranja ljekarne promovira i knjiga “Povijest ljekarništva u Kutjevu – 140 godina tradicije” autora Ivana Vranića, koji se dugi niz godina bavi proučavanjem povijesnih događanja u Kutjevu. Između ostalog proučavao je zdravstvo i ljekarništvo u Kutjevu kroz povijest što ga je i potaklo da uz pomoć mr.ph. Željke Perak, kao nakladnice tog izdanja, i drugih suradnika napiše upravu knjigu na tu temu.

Hvalevrijedan uradak svakako zaslužuje posebnu temu u kojoj ćemo nešto više progovoriti o sadržaju u toj knjizi prezentirajući dugu povijest medicinskih usluga koje bilježi i stotinu godina više pojavom prvog liječnika u Kutjevu, te nastajanja ljekarničke djelatnosti i prve ljekarne u Kutjevu prije 140 godina.

Uzvanicima je knjigu predstavio autor Ivan Vranić nakon čega je svečanost uveličala velika torta u obliku prezentirane knjige i naslova koja je zabilježila vrijedni jubilej ali i tradiciju ljekarništva koja je nastavljena. Knjiga je tiskana u 500 primjeraka, a grafičku pripremi i tisak odradila je Agencija za marketing i izdavaštvo Kruna iz Požege.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: