Obilježili četvrt stoljeća pjevanja [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

Tražila se karta više u dvorani Gradskog kazališta Požega za Adventski koncert mješovitog pjevačkog zbora Glazbenog društva “Vila Velebita”. Riječ je o jubilarnom nastupu Ličana u predbožićno vrijeme kojim su obilježili 25. godišnjicu osnutka.

Izvodile su se skladbe tradicijske glazbene baštine Like i Slavonije s kojima je zbor nastupau u prteklih četvrt stoljeća na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu. Bilo je tu još i prigodnih blagdanskih pjesama kao i dobro poznatih opernih arija i evergrina koji se rado slušaju kod nas. Zbor je pratio Tamburaški orkestar Glazbene škole u Požegi kojim je ravnao prof. Valentin Petranović.

Kao solisti nastupilki su Filomena Lovrić i Konrad Katić, članovi zbora, Ivan Balen te mladi pjevači izuzetne ljepote glasa Mija Raguž i Antun Glasnović.

Između dva glazbena bloka nastupila je požeška Klapa sv. Lovro. Na kraju nastup dugogodišnjeg prijatelja Ličana u Požegi estradnog umjetnika Stjepana Jeršeka-Štefa.

Program je profesionalno vodila radijska novinarka Marijana Sabljak.

Publika je nagradila izvođače gromoglasnim aplauzom. Na kraju svim solistima, voditeljici i gostima, predsjednik društva dr. Josip Fajdić uručio je zahvalnice i prigodne poklone istakavši važnost GD “Vile Velebita” koje djeluje na ovim prostorima od 1998. za ukupnu glazbenu kulturu grada Požege i šire. Koncert su pratili dr. Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege i Ferdinad Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije. Za sve izvođače i uzvanike upriličen je domjenak na kojem ih je glazbom i pjesmom zabavljao Tamburaški ansambl Glazbene škole Požega.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek