Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Obilježili 52. godišnjicu gimnazijske mature na imanju „Voćarstvo Boić“ u Skenderovcima

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić

Maturanti Opće gimnazije u ondašnjoj Slavonskoj Požegi, koji su maturirali u školskoj godini 1971/1972., odlučili su da se ubuduće, nakon obilježavanja 50. obljetnice u svibnju 2022., sastaju i druže svake godine. To su učinili lani, a nastavili su i ove godine u lipnju, kada su obilježili 52. godišnjicu od završetka mature. Generacija je to iz pet razreda (a, b, c, d, e) kojoj je tada direktor bio prof. Antun Petković, a profesori Anka Kovačević, Jelka Tonković, Zdenka Romštajn, Vladimir Vugrinec, Boris Dombi, Rudollf Čmelar, Nada Hajdarović, Jelica Halvaks, Zvonimir Panežić , Maja Vuković i drugi.


Zajedničko fotografiranje njih dvadesetak iz četiriju razreda obavljeno je ispred nekadašnje gimnazijske zgrade, sada Katoličke gimnazije, a druženje je nastavljeno na imanju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Voćarstvo Boić“ u Skenderovcima. Domaćin Mirko Boić iz gimnazijskog e razreda pobrinuo se za ručak uz prethodne domaće aperitive. Na jelovniku je bila fina juha s povrćem, pikantno meso s roštilja, različiti prilozi i salata, a za desert je ponuđena orahnjača i makovnjača. Nekadašnji gimnazijalci okrijepili su se domaćim rakijama i vinima, a ponuđeni su im i osvježavajući jabučni sokovi koje proizvodi ovo obiteljsko gospodarstvo.


Puštana je prigodna glazba za dušu, koju je ova generacija liječnika, ekonomista, profesora, inženjera, pravnika, novinara i drugih zanimanja, na početku osmog desetljeća života, slušala tijekom svojih gimnazijskih dana, te ih je podsjećala na dane njihove mladosti. Razgovori o proteklom vremenu, uz čašicu dobrog vina i iznimno dobro raspoloženje, nastavljeni su u lijepom prirodnom okružju pored ribnjaka i šume do predvečernjih sati. Dogovoreno je da se ovakvo druženje održi i sljedeće godine.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.