Obilježena 23. godišnjica osnutka 63. samostalne gardijske bojne Požega

Autor: DK

DSC_0062 (Small)POŽEGA – U organizaciji Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne Požega obilježena je 23. godišnjica osnutka tadašnjeg ZNG-a u Vidovcima iz kojeg je proizašla istoimena bojna kojoj su se odazvali brojni sudionici i prvi pripadnici tada jedine vojne formacije u Požegi.

Obilježavanju je prethodilo polaganjem vijenaca članova Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne kod spomen obilježja svih poginulih branitelja u Požegi. Nakon toga je uslijedilo predstavljanje monografije 1. hrvatske gardijske brigade – Tigrovi u sklopu koje je održana i prezentacija sata istine o 63. samostalnoj bojni.

Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević služio je Euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske za sve poginule pripadnike 63. samostalne bojne i hrvatske branitelje.

U Vidovcima na nogometnom igralištu kod Spomen obilježja više izaslanstava je položilo vijence i zapalilo svijeće, i to predstavnici, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, predstavnici Grada Požege, MUP-a i HV-a kao i domaćini skupa predstavnici Mjesnog odbora Vidovci i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga. Vijence su položili i predstavnici i tadašnji pripadnici 63. samostalne gardijske bojne Požega.

Nakon polaganja vijenaca pet učenika Područne škole Antuna Kanižlića izreklo je prigodne recitacije vezane za branitelje i pripadnike HV-a.

Obilježavanje osnutka 63. bojne nastavljeno je nogometnim turnirom u kojem su sudjelovali predstavnici MUP-a, HV-a, NK Dinama Vidovci-Dervišaga te članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne.

no images were found

 

 

 

 

Komentiraj: