Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Zajednička aktivnost predstavnika udruga, grada Požege i Policijske uprave

Autor: PU požeško-slavonska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u suradnji s Gradom Požega te predstavnicima udruga koje djeluju na području poboljšanja uvjeta za osobe s invaliditetom proveli zajedničku aktivnost s ciljem senzibiliranja šire javnosti o problematici pristupačnosti te podizanja razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

Za istaknuti da je na području Policijske uprave požeško-slavonske stanje sigurnosti u pogledu kaznenih djela, prekršaja ili ostalih događaja u kojima bi žrtve bile osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi dobro, a tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja policijske uprave s udrugama osoba s invaliditetom i lokalnom zajednicom te aktivnosti kao i ova današnja. Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano tijekom cijele godine provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na osobe s invaliditetom.

Nastavno na prošlogodišnje aktivnosti u kojima su policijski službenici zajedno s udrugama osposobili veći broj službenika za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, ove godine su sudjelovali i u projektu Udruge žene Vukovara „Nove mogućnosti-boja socijalna uključenost starijih osoba“, a koji se provodio i na našem području i u sklopu kojeg je veći broj osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom educiran kako se zaštititi od kaznenih djela.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom deset mjeseci ove godine evidentirano je 299 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom,  a za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna.

Svrha i cilj ove aktivnosti je podizanje razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek