Požega.eu

OBILJEŽAVANJE “BLJESKA” U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na Trgu 123. brigade

PRIJE 7 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | OBILJEŽAVANJE “BLJESKA” U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na Trgu 123. brigade Požega.eu | OBILJEŽAVANJE “BLJESKA” U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na Trgu 123. brigade

PRIJE 7 GODINA
D.K.

POŽEGA –  Povodom obilježavanja Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” Hrvatske vojske i Specijalne policije RH, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade u Požegi, uz spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici grada Požege i Požeško-slavonske županije, predstavnici Udruge specijalne policije “Trenk”, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata i predstavnici Hrvatske demokratske zajednice.

Vojno-redarstvena akcija “Bljesak” Hrvatske vojske i specijalne policije RH započela je 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom, za samo 31 sat, oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije.

-Vraćamo se često na ovo mjesto i u svakoj prigodi želimo oživjeti i sjećanja i uspomene na ljude koji su svoje živote položili za domovinu i svakoga od nas. Želimo kao vjernici moliti Boga za njihove duše, ali isto tako i zahvaliti im svojom molitvom. Znakovito je da se sinoć i iz našega grada više od stotinjak mladih vratilo iz hrvatskog grada heroja Vukovara. Vidjevši toliko mnoštvo, pitali smo se: „Tko može ovoliko mladih složiti i okupiti?“ Dva su odgovora: vjera i ljubav prema svojoj domovini. Ova pobjeda naših Branitelja pak, koju danas obilježavamo dio je velike pobjede i uzrok naše slobode danas. Zato u sabranosti svojih srdaca, vjesničkim raspoloženjem, danas na spomendan sv. Josipa Radnika i na početku mjeseca svibnja – posvećenog BDM čija se krunica našla oko vrata mnogih naših Branitelja, želimo moliti i Bogu zahvaliti, što su svoje živote poklonili nama, svojim selima, gradovima i svojoj Slavoniji - rekao je u svom nagovoru vlč. Krunoslav Siroglavić, župni vikar u katedralnoj Župi sv. Terezije Avilske.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.