OBILJEŽAVANJE “BLJESKA” U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na Trgu 123. brigade

Autor: D.K.

POŽEGA –  Povodom obilježavanja Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” Hrvatske vojske i Specijalne policije RH, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade u Požegi, uz spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici grada Požege i Požeško-slavonske županije, predstavnici Udruge specijalne policije “Trenk”, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata i predstavnici Hrvatske demokratske zajednice.

Vojno-redarstvena akcija “Bljesak” Hrvatske vojske i specijalne policije RH započela je 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom, za samo 31 sat, oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije.

-Vraćamo se često na ovo mjesto i u svakoj prigodi želimo oživjeti i sjećanja i uspomene na ljude koji su svoje živote položili za domovinu i svakoga od nas. Želimo kao vjernici moliti Boga za njihove duše, ali isto tako i zahvaliti im svojom molitvom. Znakovito je da se sinoć i iz našega grada više od stotinjak mladih vratilo iz hrvatskog grada heroja Vukovara. Vidjevši toliko mnoštvo, pitali smo se: „Tko može ovoliko mladih složiti i okupiti?“ Dva su odgovora: vjera i ljubav prema svojoj domovini. Ova pobjeda naših Branitelja pak, koju danas obilježavamo dio je velike pobjede i uzrok naše slobode danas. Zato u sabranosti svojih srdaca, vjesničkim raspoloženjem, danas na spomendan sv. Josipa Radnika i na početku mjeseca svibnja – posvećenog BDM čija se krunica našla oko vrata mnogih naših Branitelja, želimo moliti i Bogu zahvaliti, što su svoje živote poklonili nama, svojim selima, gradovima i svojoj Slavoniji – rekao je u svom nagovoru vlč. Krunoslav Siroglavić, župni vikar u katedralnoj Župi sv. Terezije Avilske.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek