Obilježavanje 170 godina od utemeljenja Gradske knjižnice (foto)

Autor: Požega.EU

DSC_8860POŽEGA – Izložbom „Koja doobra knjiga“ Gradski muzej Požega i Gradska knjižnica i čitaonica obilježavaju 170 godina njenog utemeljenja. Tako se posjetiteljima od jučerašnjeg otvorenja, ujedno i dana početka „Mjeseca hrvatske knjige“ pruža jedinstvena prilika vidjeti knjige iz muzejske i Gradske knjižnice. Autorice izložbe Dijana Klarić i Ljiljana Marić prikazale su kroz izložbu povijest i sadašnjost knjižnične djelatnosti u Požegi,  u čemu im je pomogla Marija Matijanić izradom muzeoloških instalacija.

-Ova izložba će tijekom mjesec dana pokazati kolika značajna prisutnost knjižnice u društvenom životu i važnu i kvalitetnu suradnju naših triju kulturnih ustanova u gradu.  U 2015. godini širimo knjižničnu mrežu, razmišljamo o uvođenju e-knjiga u naš redovit program i danas na 170. rođendan svim djelatnicima knjižnice i svim građanima Požege mogu poželjeti dugu i sretnu budućnost – rekla je ravnateljica Gradske knjižice i čitaonice, Aleksandra Pavlović.

Izložba je  nastala suradnjom Gradske knjižnice i čitaonice, Gradskom muzeja i Gradskog kazališta. Djelovanje ovih triju gradskih ustanova pohvalio je Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika,  na jučerašnjem svečanom otvorenju izložbe.

no images were found

Više iz kategorije