Obilježavanje 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića

Autor: D.K.

POŽEGA – Prigodnim recitacijama pjesama i polaganjem vijenca na spomen ploču postavljenu na rodnoj kući, učenici, nastavnici i oni koji ga poštuju obilježena je 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića.

-Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i svake godine, već trinaest godina za redom provodimo školski projekt „Cesarić u Cesariću“. Započinje ovim polaganjem vijenca na spomen ploču, a nastavlja se nizom aktivnosti u samoj školi. Želimo ove godine povezati likovno stvaralaštvo s poezijom. U suradnji s udrugom PožArt naši učenici će na Cesarićeve pjesme nastojati oslikati na platnu svoj doživljaj poezije. Nakon toga organizirat ćemo izložbu tih likovnih radova, a isto tako tiskat ćemo i promovirati zbirku literarnih i likovnih radova „Staze“. Organizirat ćemo i susrete za učenike s poznatim književnicima i pjesnicima, a kroz ostale nastavne aktivnosti proučavamo Cesarićevu poeziju – istakla je ravnateljica Krip, dodajući da je uz glazbenu od prošle godine, ove godine tema likovno stvaralaštvo na temu pjesama Cesarića.

Tako žele svake godine na neki drugi način obraditi Cesarićevu poeziju.

Sve nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha poželjevši što uspješnije njihove Cesarićeve dane.

–Drago nam je da škola koja nosi ime našeg pjesnika, te da ima brojne aktivnosti cijelog siječnja. Grad Požega će podržavati takve aktivnosti, a pozdravljam i ono čime se i svi vi veselite da je krenula gradnja vaše sportske dvorane -naglasio je Troha koji je recitirao jednu Cesarićevu pjesmu o završetku novog krova, simbolički to povezujući s novim krovom buduće sportske dvorane.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88