Požega.eu

Obilježavanje 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Obilježavanje 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića Požega.eu | Obilježavanje 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.POŽEGA – Prigodnim recitacijama pjesama i polaganjem vijenca na spomen ploču postavljenu na rodnoj kući, učenici, nastavnici i oni koji ga poštuju obilježena je 116 godina od rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića.

-Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i svake godine, već trinaest godina za redom provodimo školski projekt „Cesarić u Cesariću“. Započinje ovim polaganjem vijenca na spomen ploču, a nastavlja se nizom aktivnosti u samoj školi. Želimo ove godine povezati likovno stvaralaštvo s poezijom. U suradnji s udrugom PožArt naši učenici će na Cesarićeve pjesme nastojati oslikati na platnu svoj doživljaj poezije. Nakon toga organizirat ćemo izložbu tih likovnih radova, a isto tako tiskat ćemo i promovirati zbirku literarnih i likovnih radova „Staze“. Organizirat ćemo i susrete za učenike s poznatim književnicima i pjesnicima, a kroz ostale nastavne aktivnosti proučavamo Cesarićevu poeziju - istakla je ravnateljica Krip, dodajući da je uz glazbenu od prošle godine, ove godine tema likovno stvaralaštvo na temu pjesama Cesarića.Tako žele svake godine na neki drugi način obraditi Cesarićevu poeziju.

Sve nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha poželjevši što uspješnije njihove Cesarićeve dane.

–Drago nam je da škola koja nosi ime našeg pjesnika, te da ima brojne aktivnosti cijelog siječnja. Grad Požega će podržavati takve aktivnosti, a pozdravljam i ono čime se i svi vi veselite da je krenula gradnja vaše sportske dvorane -naglasio je Troha koji je recitirao jednu Cesarićevu pjesmu o završetku novog krova, simbolički to povezujući s novim krovom buduće sportske dvorane.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.