Požega.eu

OBILJEŽAVANJA DANA ANTIFAŠISTA U POŽEŠKOJ KOTLINI: Vijenci na grob i poprsje narodnog heroja Nikole Demonje

PRIJE 6 GODINA
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | OBILJEŽAVANJA DANA ANTIFAŠISTA U POŽEŠKOJ KOTLINI: Vijenci na grob i poprsje narodnog heroja Nikole Demonje Požega.eu | OBILJEŽAVANJA DANA ANTIFAŠISTA U POŽEŠKOJ KOTLINI: Vijenci na grob i poprsje narodnog heroja Nikole Demonje

PRIJE 6 GODINA
JELENKO TOPIĆ

KAMENSKA / STRIJEŽEVICA – Udruge antifašista i antifašističkih boraca Požege, te Pakraca i Lipika organizirale asu zajedničko obilježavanje Dana antifašističke borbe. Stotinjak sudionika među kojima su bili zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić i zamjenik pakračke gradonačelnice Nikola Ivanović položili su zajednički vijenac na grob narodnog heroja Nikole Demnje na brdašcu Blažuj iznad Kamenske, te na njegovo poprsje u obližnjoj Striježevici.

Minutom šutnje odali su počast poginulima za vrijeme narodnooslobodilačke borbe, te svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku.

Izveden je prigodan kulturno-umjetnički program kroz koji je Milan Radović govorio o značenju antifašizma u našoj povijesti, a Kazimir Semunović je čitao stihove o antifašizmu. Pozdravne riječi uputio je Miroslav Grozdanić, a dodijeljena su priznanja ove udruge za doprinos njenim aktivnostima i suradnju.

Druženje sudionika svečanosti nastavljeno je na otvorenim prostorima izletišta „Jezero“ u Striježevici.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.