OBILJEŽAVANJA DANA ANTIFAŠISTA U POŽEŠKOJ KOTLINI: Vijenci na grob i poprsje narodnog heroja Nikole Demonje

Autor: Jelenko Topić

KAMENSKA / STRIJEŽEVICA – Udruge antifašista i antifašističkih boraca Požege, te Pakraca i Lipika organizirale asu zajedničko obilježavanje Dana antifašističke borbe. Stotinjak sudionika među kojima su bili zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić i zamjenik pakračke gradonačelnice Nikola Ivanović položili su zajednički vijenac na grob narodnog heroja Nikole Demnje na brdašcu Blažuj iznad Kamenske, te na njegovo poprsje u obližnjoj Striježevici.

Minutom šutnje odali su počast poginulima za vrijeme narodnooslobodilačke borbe, te svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku.

Izveden je prigodan kulturno-umjetnički program kroz koji je Milan Radović govorio o značenju antifašizma u našoj povijesti, a Kazimir Semunović je čitao stihove o antifašizmu. Pozdravne riječi uputio je Miroslav Grozdanić, a dodijeljena su priznanja ove udruge za doprinos njenim aktivnostima i suradnju.

Druženje sudionika svečanosti nastavljeno je na otvorenim prostorima izletišta „Jezero“ u Striježevici.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88