Običaji starog zavičaja uz Zavičajni KUD Rama, te Češku besedu iz Bjeliševca i jakšićku pjevačku skupinu [FOTOGALERIJA]

Autor: Jelenko Topić

Zavičajno kulturno-umjetničko društvo Rama organiziralo je u Interpretacijskom centru Terra Panonica svoju tradicionalnu 14. Smotru folklora Običaji starog zavičaja, koja je ove godine zbog pandemije korona virusa okupila uz domaćine svega još dvije skupine.

Pozdravljajući sudionike i posjetitelje predsjednik ZKUD Rama Jure Vidakušić je kazao da su ograničili broj sudionika i posjetitelja.

-Bitno je da čuvate baštinu i prenosite na mlađe generacije. Zahvala KUD-u Rama koje svake godine ima brojne nastupe i aktivnosti – istakla je gradonačelnica Pleternice  Marija Šarić, koja je otvorila smotre.

Domaćini ZKUD Rama predstavili su se pjesmama starog kraja koje su se pjevale u različitim prigodama, Jure Vidakušić je uz gusle izveo aktualnu  vlastitu pjesmu o koroni, a Zoran Suton je svirao gajde i frule uz koje je pjevala mješovita pjevačka skupina pleterničkih Ramaca.

Češka beseda iz Bjeliševca predstavila se sa pjesmama iz svoje pradomovine, a pjevačku skupinu na harmonici je pratio Goran Hruška.

Nekoliko slavonskih pjesmama, među kojima je i skladba Slavonsko jutro izvedena i nagrađena na Festivalu Zlatni glas zlatne doline 2017. godine u Kaptolu(izvođači  skupina Baće i Žeteoci), izvela je muška pjevačka skupina HKUD Slavonija iz Jakšića pod vodstvom Miroslava Kindlera.

Na kraju smotre zahvalnice su uručene gradonačelnici Mariji Šarić, zatim članici KUD-a Bari Ravlić uz poklon za imendan, te sudionicima programa.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot