NOVOST U BRESTOVAČKOM KRAJU: Bliže se kolinja – svinje uslužno kolje registrirana klaonica u Jaguplijama! /FOTO/

Autor: Jelenko Topić
blank

Jesen je u slavonskim krajevima vrijeme kolinja kada se spravljaju domaći suhomesnati proizvodi i druge delicije za godinu koja slijedi. Proteklih godina ovdašnji domaćini imali su problema sa klanjem svinja jer u požeškom kraju nije bilo registrirane klaonice pa su svinje bili prisiljeni voziti u klaonice u okolini Slavonskog broda. Taj zahtjevan posao u  skladu sa svim propisima i pravilima sada se može obaviti u Jaguplijama gdje je tvrtka KS Invest otvorila klaonicu po svim normama ostvarivši zahtjevnu razinu opremljenosti i visoke sanitarno-tehničke uvjete tako da su dobili sve potrebne dozvole.

blank

-Klaonica površine blizu 200 četvornih metara ima kapacitet 35 svinja dnevno i to težine do 300 kilograma, a građani kojima je to potrebno mogu kontaktirati mobitel broj 091-571-95-63 kako bi dogovorili klanje, kao i odgovarajući veterinarski pregled mesa na trihinelozu  – kazao nam je Domagoj Stojaković, direktor i vlasnik KS Investa koji u Jaguplijama na kućnom broju 9 imaju u novoizgrađenim objektima veličine blizu 600 kvadratnih metara preradu mesa, te proizvodnju suhomesnatih proizvoda uključujući i mesne pripravke.

Ovisno o težini svinje cijene uslužnog klanja uključujući i pregled mesa stoje zajedno sa PDV-om od 175 do 395 kuna.

blank

Ova tvrtka u slučaju kada osoba ima za klanje više komada svinja može organizirati dovoženje i odvoženje, a imaju ovlaštenja još za klanje ovaca, jaganjaca i divljači što je sigurno zanimljivo za lovačka društva i lovni turizam koji hvata zamah u požeškom kraju.

Kada je u pitanju proizvodni asortiman KS Investa oni na tradicionalan način spravljaju kulen, kulenovu seku, slaninu i druge proizvode, a tržište im je uglavnom područje Zagreba i Jadrana.

-Upotreba moderne tehnologije omogućuje da proizvodi sazriju u kontroliranim i željenim uvjetima, a tajna obiteljska receptura ono je što naše proizvode čini posebnim užitkom za nepce – poručuju iz KS Investa.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije