Novo rukovodstvo požeško-slavonskog HDZ-a treba se izabrati u narednih šest mjeseci

Autor: DK

POŽEGA – U ulozi povjerenika Županijskog odbora HDZ-a za Požeško-slavonsku županiju prof.dr.sc. Željko Glavić održao je tiskovnu konferenciju na kojoj se ukratko predstavio i službeno objavio Odluku Središnjeg odbora kojom je raspušten Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije. U Odluci Središnjeg odbor HDZ-a stoji kako su uz povjerenika u kao članovi Povjerenstva požeško-slavonskog HDZ-a imenovani svi gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

-Zadaća Povjerenika i Povjerenstva, kako se navodi u Odluci obveza je da se u roku šest mjeseci održi Izborna skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo Županjskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i novi predsjednik Županijskog odbora. To je odluka koja je uslijedila zbog poznatih događanja u posljednje vrijeme, neka od njih još su aktualna, ali to je bio izravan povod donošenju ovakve odluke. Kada je riječ o samoj proceduri morat ćemo sve to točno razraditi jer nismo imali takav slučaj do sada. Nadam se da ćemo u nekoliko mjeseci taj postupak i završiti – rekao prof.dr.sc. Željko Glavić u uvodu tiskovne konferencije dodajući kako se o slučaju župana Alojza Tomaševića stranka jasno odredila o čemu je stav iznio i sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Postoje događaji i postupci koji se ne toleriraju u javnom prostoru i tako se HDZ postavio i prema ovom problemu, iako te vrste problema imaju dva aspekta – jedan je ovaj javno-politički, a drugi pravosudni. Stranka se ne bavi ovim drugim, a o ovom prvom se jasno odredila – zaključio je prof. Glavić.

Više iz kategorije