Novo bolničko parkiralište u Požegi “dobiva svoj sjaj”

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Izgradnja parkirališta u sklopu Opće županijske bolnice Požega u završnoj je fazi. Radi se o 220 novih parkirnih mjesta na površini od 7.800 m2 što će svakako olakšati svim pacijentima i drugim korisnicima bolničkih usluga pristup bolničkim uslugama i hitnoj medicinskoj pomoći.

Vrijednost izgradnje je nešto manje od 2 milijuna kuna bez PDV-a koje financira Ministarstvo zdravlja. Prema prvoj procjeni vrijednost izgradnje je trebala bili 1,12 milijuna kuna. U postupku provedbe natječaja pojedinačne ponude, od šest ponuđača-izvođača radova, iznosile su daleko više,  a bile su sa približnim ponuđenim iznosom iz čega se dalo zaključiti da procjena nije realna. Iz navedenog razloga Ministarstvo je iz decentraliziranih sredstava odobrilo dodatnih 700 tisuća kuna kako bi se planirana investicija mogla dovršiti. U ponovljenom natječaju poslove na izgradnji je dobila tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz Požege koja ovih dana obavlja završne radove. Parkiralište će imati svoju rasvjetu i ogradu i sve drugo što je potrebno kako bi se zadovoljili potrebni tehnički uvjeti i dobila uporabna dozvola.

Ovo će parkiralište u sklopu jedne bolničke ustanove biti jedino u Hrvatskoj na kojem se neće naplaćivati usluga parkiranja što je bio i uvjet investitora, Ministarstva zdravlja, prije odobrenja sredstava za investiciju.

Prema svemu sudeći planirani rok završetka radova malo će se produljiti. Dovršetak planirane investicije je bio kraj mjeseca rujna. Zbog vremenskih prilika koje nisu išle na ruku investitoru radovi bi se svakako trebali dovršiti unutar mjesec dana kada će se, po dobivanju potrebne dokumentacije, parkiralište staviti u potpunu funkciju i korištenje.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »