Novinare i sve koji su joj pomogli ugostila najuzornija hrvatska seoska žena (foto)

Autor: D.K.

GRABARJE / PLETERNICA – Poznato je da titulu najuzornije hrvatske žene u 2015. godini ponosno nosi Marija Ribičić iz Grabarja, koju je u svakom slučaju dokazanim radom i načinom življenja zaslužila. Na zajedničkom druženju kojeg je upriličila željela je na poseban način zahvaliti svima onima koji su je pratili u vremenu natjecanja i dobivanju hvalevrijednog priznanja.

U toj prigodi u Etno kući Belo u Pleternici na jednom su se mjestu sastali požeški novinari i fotoreporteri, koji su joj, kako je rekla, bili velika podrška uz koje su bili njeni prijatelji i veliki podupiratelji, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva i njegov zamjenik, Josip Budimir i Ivica Malnar i tim koji je bio u organizacijskom odboru, Ljuban Čolić, Elvira Mirković, mr.sc. Sunčica Bajić te Željka Antunović.

Marija i Ivica Ribičić

-To je za mene uz veliku nepoznanicu bio veliki izazov ali i velika odgovornost da na državnom natjecanju predstavljam Požeško-slavonsku županiju. Sve je dobro prošlo, o puno toga sam trebala voditi brigu, pripremati se u čemu ste mi vi svi puno pomogli na čemu se najiskrenije zahvaljujem – rekla nam je naša najuzornija Marija kojoj se u pozdravnim i zahvalnim riječima pridružio i njen suprug Ivica koji je koje u svemu tome velika potpora.

Na zajedničkom druženju Marija se ponovno dokazala i pripremila domaće specijalitete i slasne delicije koje se ne mogu svugdje kušati poput teletine ispod peke, roštiljskog mesa sa posebnom pripremom, pačeta, suhomesnatih delicija i starovinskih kolača.

Kakva bi bila fešta bez tamburaša koji su dali poseban ugođaj raspoloženja, a Garavuše kao gošće nisu mogle odoljeti da ne prebiru žice svojim prstima u ne zapjevaju umiljatim glasovima čime je upotpunjena prekrasnu i nezaboravnu večer.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije