Novih 14 stipendista grada Kutjeva potpisalo ugovore o stipendiranju: Kutjevo stipendira ukupno 27 studenata /FOTO/

Autor: D.K.

KUTJEVO – Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir jučer je u Gradskoj vijećnici imao drage goste, novu generaciju stipendista, redovitih studenata, njih 14, koji su potpisali ugovore o stipendiranju za 2017./2018. akademsku godinu. Grad Kutjevo iz već poznatih razloga i ogromnih financijskih poteškoća sve do prošle godine nije mogao izdvajati financijska sredstva iz proračuna za različite projekte pa tako i za pomoć u školovanju redovitih studenata.

Kada se stanje u proračunu stabiliziralo izdvojena su i planirana sredstva za stipendiranje redovitih studenata pa je tako u akademskoj 2016./2017. godini po prvi puta stipendirano 18 studenata koji su mjesečno, za vrijeme studiranja dobivali po 600 kuna. U međuvremenu, u protekloj akademskoj godini, neki su studenti diplomirali. Odlučeno je da će se nastaviti stipendiranje i druge generacije studenata za akademsku 2017./2018. godinu tako da će grad Kutjevo imati ukupno 27 stipendista kojima će pomagati u njihovom školovanju.

Svoje veliko zadovoljstvo nije skrivao kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji primio nove stipendiste i s njima potpisao ugovore.

-Ovo je druga generacija studenata s područja grada Kutjeva. Sa stipendiranjem smo krenuli prošle godine i to 18 studenata. U međuvremenu su neki završili fakultetsko obrazovanje, a ima i nekih koji su dobili druge povoljnije stipendije bilo državne ili županijske tako da ne mogu istovremeno koristiti dvije. Sada nam je ostalo 13 studenata iz prošlogodišnje akademske godine, a u novoj smo imali 22 zahtjeva od kojih je pravo na stipendiju ostvarilo njih 14. U proračunu smo predvidjeli više o 220 tisuća kuna. Saki student dobiva 600 kuna mjesečno. Oni studenti koji su prema prvom natječaju ostvarili stipendiju njima se stipendiranje nastavlja svake godine uz uvjet da upisuju redoviti studij. Nastavit ćemo i stipendiranje novih generacija koje budu upisivale fakultete – rekao je Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva naglašavajući da će se prema potrebi natječaj ponoviti jer je u proračunu ostalo određenih sredstava koja se neće utrošiti za tu namjenu.

U razgovoru sa studentima gradonačelnik Budimir istakao kako bi mu bila velika želja da se po završetku studija oni vrate u svoje mjesto i svojim stečenim znanjem doprinesu razvoju grada Kutjeva.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek