Novi televizijski signal nije oduševio – mnogi gledatelji u požeškom kraju nisu zadovoljni jer imaju teškoće sa praćenjem programa

Autor: Jelenko Topić

Prelazak na svaki novi oblik odašiljanja televizijskog programa što provodi tvrtka Odašiljači i veze za sve naše televizijske kuće uvijek je najavljivan kao poboljšanje. Dakako da je to često trošak za gledatelje koji imaju starije prijamnike, no učinci su nažalost slabi.

Krajem prošlog mjeseca za područje regije D2 kojoj pripada Požeško-slavonska županija promijenjen je signal, te se sada samo emitira novi DVB-T2. Mišljenja gledatelja su podijeljena od onih da je kvaliteta slike osjetno bolja pa do drugih koji tvrde da ne mogu primati predviđenih 13 televizijskih programa, koji bi trebali biti vidljivi na ovom području, ili da mogu vidjeti samo osam programa. Takva razmišljanja prenijeli su nam Požežani s kojima smo ovih dana razgovarali.

Čudno je da primjerice građani ne mogu pratiti sve programe iz najužeg središta grada odakle prema odašiljačima na Kapavcu(Papuk) i Psunju postoji optička vidljivost. Dakako najviše problema imaju gledatelji koji koriste kućne antene, dok je to rijedak slučaj kod onih koji imaju antenske uređaje na krovištu kuće. Čak nam gledatelji tvrde da su doveli stručnjake koji su izmjerili jačinu signala, te potvrdili da je on slab. To se posebno odnosi na drugu skupinu  programa u kojoj su lokalne televizije Plava i Slavonsko-brodska, zatim sportska TV, RTL Kockica i CMC televizija.
-Zbog kvara opreme imali smo poteškoće u prijemu na nekim lokacijama u mjestu Požega.
Predlažemo da izbrišete sve programe i ponovno pokrenete pretragu kanala. Signal bi sada trebao biti u redu – odgovorili su nam nadležni iz tvrtke Odašiljači i veze u Zagrebu.

Hoće li biti poboljšanja pokazat će vrijeme. Zasada imamo informacije da nekih vidljivijih pomaka nema jer su neki gledatelji učinili ovaj korak, ali je izostao najavljeni i očekivani rezultat.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88