Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Požeštini: Pozitivna jedna osoba s pleterničkog a druga s čaglinskog područja – radi se o radnicima koji su se vratili iz Švedske!

Autor: DK

Nakon što su dvije osobe iz Požeštine testirane danas je potvrđen njihov pozitivan nalaz odnosno da su zaraženi koronavirusom. Kako doznajemo radi se jednoj osobi s pleterničkog, a drugoj s čaglinskog područja koji su u izolaciju u vlastitom domu.

Prema informacijama koje smo dobili radi se dva radnika Đure Đakovića Slavonski Brod koji su bili na terenu u Švedskoj. Avionom su se preko Frankfurta vratili u Hrvatsku u Zagreb odakle su se kombi vozilima zaputili u Slavoniji. U kombiju u kojem su bili i vozili se potvrđeno je da su još četiri osobe zaražene s područja Slavonskog Broda.

U grupi radnika koja se vratila iz Švedske istim zrakoplovom u Hrvatsku bilo je 20-ak radnika Đure Đakovića, a svi su se prevozili kombi vozilima. Za sada je ptvrđeno kako je iz te grupe zaraženo šest osoba, dvoje iz Požetine i njih četvero s područja Slavonskog Broda.

Prema informacijama kojima raspolažemo poduzete su sve epidemiološke mjere prema svim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama kao i njihovim obiteljima. Svima je izrečena mjera samoizolacije i slijedi daljnje postupanje epidemiologa.

Može se reći da je organizator putovanja neodgovorno postupio i na takav način bez mjera opreza organizirao povratak radnika svojim kućama uslijed čega može doći i do još većeg širenja zaraze.

Po dobivanju službenog izvješća biti će poznato više detalja oko navedenog slučaja.    

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Više iz kategorije