Novi predsjednik požeškog Gradskog vijeća prof.dr.sc. Željko Glavić /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Požege u novom sazivu, kojoj je do izbora predsjednika Gradskog vijeća grada Požege predsjedavala opunomoćenica Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požegi Antonija Jurković, za predsjednika tog tijela izabran je prof.dr.sc. Željko Glavić (HDZ), dugogodišnji uspješni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, dok su za njegove zamjenike izabrani Igor Krizmanić (HDZ) i Ivanka Marić (HSU)

Požeško Gradsko vijeće čini 21 član, 12 vijećnika iz redova koalicije HDZ-a i HSU-a, 6 vijećnika iz redova SDP-a, dva ispred kandidacijske liste grupe kojoj je bio nositelj Dražen Pekčec te jedan vijećnik ispred Živog zida.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha, koji su nazočili konstituirajućoj sjednici, svoje su mandate vijećnika stavili u mirovanje. Dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege umjesto Draka Puljašića obnašat će Kruno Blažević, dok će umjesto Marija Pilona dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege obnašati Ivana Šimleša, a umjesto Ferinanda Trohe Igor Bajt.

Mandat u mirovanje stavila je i HDZ-ova izabrana vijećnica Slavica Kruljac umjesto koje će dužnost zamjenice vijećnice u Gradskom vijeću grada Požege obnašat će Kristina Turković.

Svoj mandat u mirovanje stavio je i izabrani vijećnik iz redova SDP-a Zdravko Ronko umjesto kojeg će dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege obnašati Ivan Čolak dok će umjesto SDP-ovog vijećnika Tomislava Jakobovića, koji je također stavio mandat u mirovanje, dužnost zamjenika obnašati Zvonko Štajduhar.

Nakon izbora i izvješća Mandatne komisije, utvrđivanja članova Gradskog vijeća te izbora Odbora za izbor i imenovanja i Odbora za statutarno-pravna pitanja izabran je predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća koji su nakon intoniranja himne položili prisegu.

Novi saziv Gradskog vijeće grada Požege ispred koalicije HDZ-a i HSU-a činit će 12 vijećnika, prof.dr.sc. Željko Glavić, Igor Krizmanić, prim.dr. Drago Gašpar, Ivanka Marić, Dragan Borevac, Ivan Radičević, Slobodan Manović, Drago Despić, Kruno Blažević, Ivana Šimleša, Igor Bajt i Kristina Turković.

Ispred SDP-a u Gradskom vijeću grada Požege bit će vijećnici prim.dr.sc. Marijan Cesarik, Marina Mirković, Tamara Puač, Martina Vlašić, Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar.

U Gradskom vijeću grada Požege ispred kandidacijske liste grupe birača bit će vijećnik Dražen Pekčec, koji je bio i nositelj te liste i Marijana Švajda, a ispred Živog zida vijećnik Branko Spajić, koji se ispričao zbog izostanka sa sjednice.

U nastavku sjednice donesene su odluke o razriješenju i imenovanju članova u Upravnim vijećima Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice te Gradskog kazališta. Imenovani su i novi članovi u Odboru za određivanjem imena i trgova, Odboru za međugradsku i međunarodnu suradnju, Savjetu za zaslužne građane i Odboru za financije.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: