Novi predsjednik Ivan Grgić, te potpredsjednici Kruno Sontaki i Ivan Marinclin

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Udruga vinogradara i vinara „Kutjevački vinari“ na izbornoj je skupštini dobila novo čelništvo:Upravni odbor od 7 članova,predsjednik je Ivan Grgić,te potpredsjednici Kruno Sontaki i Ivan Marinclin.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Svjedoci ste da sam naslijedio zaista tešku situaciju, a zajedno sa suradnicima financijski se stabilizirao grad te su stvoreni uvjeti za značajniji razvoj koji će naravno obuhvatiti i konkretnu pomoć udruzi vinara jer mora se priznati da vi niste bilo kakva udruga. Svi vi ste promotori našeg grada, ovog kraja ali i vrhunske kapljice koju proizvodite koja je poznata ne samo u Hrvatskoj već i u zemljama EU i svijeta. Vi ste nositelji razvoja ovoga kraja i hvala vam što ste ovdje ostali ,što radite i zapošljavate te držite ovaj prelijepi kraj na životu –istakao je na skupštini gradonačelnik toga grada Josip Budimir, te dodao da je na svima velika odgovornost posebice kada se organiziraju značajne i zapažene manifestacije kroz koje se prezentira ovaj kraj.

U nastavku je rekao da se oko svega uvijek puno razgovara i bude različitih razmišljanja što  je dobro, ali u konačnici se postigne zajedničko stajalište jer je svima zajednički interes, a to je da Kutjevo bude svjetski prepoznato kao vrhunska vinska destinacija.

– Ponosan sam kao gradonačelnik na vašu udrugu koja ima zavidne rezultate u radu. Pomagao sam i pomagati ću u vašem radu jer vi to zaslužujete svim aktivnostima, a svakom pojedincu koji sudjeluje na bilo koji način u radu udruge zahvaljujem ali i potičem da se u tom pravcu i nastavi ubuduće- zaključio je Budimir dodavši da će se osobno založiti da sve ono što zajednički organiziraju bude još bolje što će se postići u suradnji TZ jer je riješeno dugovanje staro 13 godina, te je TZ odblokirana i sada može nesmetano funkcionirati.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

Rad skupa pozdravili su još Nada Razumović (PD„Vidim“), zatim čelnici vinskih udruga iz Kaptola i Vetova Ferdinand Novak i Branko Jakobović, Andrea Drkulec (Obrtnička škola Požega), Josip Mesić (Veleučilište Požega) i drugi.

-Županija dobro gospodari, nastojimo vam pomoći, a treba nam više zajedništva jer ono potiče aktivnosti udruge i boljitak cijelog kraja- naglasio je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

mr.sc. Branko Mihalj, dosadašnji predsjednik Udruge kutjevačkih vinara

Dosadašnji predsjednik „Kutjevačkih vinara“ Branko Mihalj podnio je izvješće o radu u protekloj godini gdje je izdvojio organizaciju Festivala graševine, Martinja i Vincelova, zatim provođenje projekta Klonske selekcije graševine u suradnji sa Agronomskim fakultetom Zagreb, kao i gospodarske djelatnosti korištenjem punionice vina i vinskog laboratorija.

Goran Josipović predložio je program rada za ovu godinu koji obuhvaća  sudjelovanje na sajmovima, izložbama i prezentacijama vina, organizaciju manifestacija, gospodarske aktivnosti i drugo.

Sudionici u raspravi istakli su potrebu bolje koordinacije aktivnosti i priredbi na razni županije(Vlado Krauthaker), zatim decentralizaciju vinske Hrvatske čime bi Kutjevo bilo mjesto za Slavoniju(Ivica Perak), bolje korištenja stambenih objekata za smještaj turista(Tomislav Božičević) i drugo.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: