Novi predsjednik Ivan Grgić, te potpredsjednici Kruno Sontaki i Ivan Marinclin

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Udruga vinogradara i vinara „Kutjevački vinari“ na izbornoj je skupštini dobila novo čelništvo:Upravni odbor od 7 članova,predsjednik je Ivan Grgić,te potpredsjednici Kruno Sontaki i Ivan Marinclin.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Svjedoci ste da sam naslijedio zaista tešku situaciju, a zajedno sa suradnicima financijski se stabilizirao grad te su stvoreni uvjeti za značajniji razvoj koji će naravno obuhvatiti i konkretnu pomoć udruzi vinara jer mora se priznati da vi niste bilo kakva udruga. Svi vi ste promotori našeg grada, ovog kraja ali i vrhunske kapljice koju proizvodite koja je poznata ne samo u Hrvatskoj već i u zemljama EU i svijeta. Vi ste nositelji razvoja ovoga kraja i hvala vam što ste ovdje ostali ,što radite i zapošljavate te držite ovaj prelijepi kraj na životu –istakao je na skupštini gradonačelnik toga grada Josip Budimir, te dodao da je na svima velika odgovornost posebice kada se organiziraju značajne i zapažene manifestacije kroz koje se prezentira ovaj kraj.

U nastavku je rekao da se oko svega uvijek puno razgovara i bude različitih razmišljanja što  je dobro, ali u konačnici se postigne zajedničko stajalište jer je svima zajednički interes, a to je da Kutjevo bude svjetski prepoznato kao vrhunska vinska destinacija.

– Ponosan sam kao gradonačelnik na vašu udrugu koja ima zavidne rezultate u radu. Pomagao sam i pomagati ću u vašem radu jer vi to zaslužujete svim aktivnostima, a svakom pojedincu koji sudjeluje na bilo koji način u radu udruge zahvaljujem ali i potičem da se u tom pravcu i nastavi ubuduće- zaključio je Budimir dodavši da će se osobno založiti da sve ono što zajednički organiziraju bude još bolje što će se postići u suradnji TZ jer je riješeno dugovanje staro 13 godina, te je TZ odblokirana i sada može nesmetano funkcionirati.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

Rad skupa pozdravili su još Nada Razumović (PD„Vidim“), zatim čelnici vinskih udruga iz Kaptola i Vetova Ferdinand Novak i Branko Jakobović, Andrea Drkulec (Obrtnička škola Požega), Josip Mesić (Veleučilište Požega) i drugi.

-Županija dobro gospodari, nastojimo vam pomoći, a treba nam više zajedništva jer ono potiče aktivnosti udruge i boljitak cijelog kraja- naglasio je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

mr.sc. Branko Mihalj, dosadašnji predsjednik Udruge kutjevačkih vinara

Dosadašnji predsjednik „Kutjevačkih vinara“ Branko Mihalj podnio je izvješće o radu u protekloj godini gdje je izdvojio organizaciju Festivala graševine, Martinja i Vincelova, zatim provođenje projekta Klonske selekcije graševine u suradnji sa Agronomskim fakultetom Zagreb, kao i gospodarske djelatnosti korištenjem punionice vina i vinskog laboratorija.

Goran Josipović predložio je program rada za ovu godinu koji obuhvaća  sudjelovanje na sajmovima, izložbama i prezentacijama vina, organizaciju manifestacija, gospodarske aktivnosti i drugo.

Sudionici u raspravi istakli su potrebu bolje koordinacije aktivnosti i priredbi na razni županije(Vlado Krauthaker), zatim decentralizaciju vinske Hrvatske čime bi Kutjevo bilo mjesto za Slavoniju(Ivica Perak), bolje korištenja stambenih objekata za smještaj turista(Tomislav Božičević) i drugo.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot