Novi poslovni krug požeškog Komunalca d.o.o. predan na upotrebu: „Izgradnju smo financirali vlastitim sredstvima i ona neće značiti udar na rast cijena naših korisnika“ /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

Predan je na upotrebu i korištenje novi poslovni krug požeškog Komunalca d.o.o., simboličnim presijecanjem vrpce. Tu su čast imali ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić,  gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Josip Vitez.

blank

Na svečanosti otvorenje novog poslovnog kruga između ostalih su bili, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Velika Vlado Boban, članovi Nadzornog odbora i zaposlenici požeškog Komunalca, predstavnici izvođača radova na izgradnji i drugi  

blank

Poslovni krug Komunalca sastoji se od nekoliko građevina koje su smještene u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 kvadratnih metara. Osim glavne poslovne zgrade neto površine oko 935 kvadratnih metara izgrađeni su skladišni prostori i nadstrešnice za komunalna vozila, opremu i strojeve površine oko 870 kvadratnih metara, a vrijednost te investicije je oko 8,7 milijuna kuna. U sklopu glavne poslovne zgrade izgrađena je učionica koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi i to posebice u dijelu oko razvrstavanja otpada. Radove je izvela zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma, Unius i Presoflex gradnja.

U novi kompleks bit će smješteni djelatnici odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i izgradnju iz prostora tvrtke Tekija iz koje je Komunalac Požega d.o.o. i nastao postupkom razdvajanja 2014. godine.

blank

-Vrijednost projekta izgradnje prema troškovnicima iznosila je 8,7 milijuna kuna uvećano za PDV, dok će nam za potpuno opremanje zgade bit potrebno dodatnih 500.000 kn. Bitno je za spomenuti da je izgradnja prostora nove poslovne zgrade financirana vlastitim akumuliranim sredstvima tvrtke te da ova investicija neće značiti udar na rast cijena naših korisnika. Prostor nove zgrade omogućit će kvalitetan razvoj naše najznačajnije djelatnosti – djelatnosti gospodarenja otpadom. Cilj je da se na ovoj lokaciji razviju dodatni sadržaji poput djelatnosti sortiranja raznih kategorija otpada, tehničkog održavanja strojeva i opreme, multimedijalne dvorane za provedbu edukacija učenika i odraslih – rekao je Josip Vitez direktor Komunalca dodajući kako kompleks nove poslovne zgrade zajedno s reciklažnim dvorištem puštenim u rad prošle godine predstavlja izvrstan temelj za dostizanje svih zacrtanih ciljeva stopa razdvojenosti otpada koje su preuzele jedinice lokalne samouprave.

-Pred nama su novi izazovi, a oni se odnose na završetak projekata za koje smo već ishodovali građevinske dozvole na lokaciji Vinogradine: kompostana, reciklažno dvorište građevinskog otpada, te pomlađivanja voznog parka i nabavka vozila pogodnih za  odvojeno sakupljanje otpada. Sva ulaganja koja su pred nama imaju za cilj održavanje prihvatljive razine cijena koju imamo prema svojim korisnicima te unapređenje našeg odnosa i utjecaja na okoliš kojeg smo posudili od svoje djece – zaključio je direktor Vitez zahvaljujući svima na dolasku.

blank

U ime grada Požege, većinskog vlasnika tvrtke Komunalac Požega d.o.o., prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Darko Puljašić.

-Čestitam svima koji su osmislili i odradili ovaj posao, a posebice požeškim tvrtkama, kao i djelatnicima našeg komunalnog poduzeća. Grad Požega, kao većinski vlasnik, nastavit će ulagati u sve one projekte koji će nam svima pomoći da što prije dosegnemo razinu Europske unije jer to zaslužujemo. Naša dolina nije bez razloga nazvana Zlatnom dolinom, ali da bi takvom ostala moramo svi na tome raditi – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića