Požega.eu

Novi planovi u susjednom gradu: Treba li Pleternici veći vrtić i bazen?

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Novi planovi u susjednom gradu: Treba li Pleternici veći vrtić i bazen? Požega.eu | Novi planovi u susjednom gradu: Treba li Pleternici veći vrtić i bazen?

PRIJE 6 GODINA
D.K.PLETERNICA - Unazad nekog vremena "tiho" se najavljivala mogućnost proširenja Dječjeg vrtića u Pleternici u sklopu kojeg bi se izgradio i bazen. Osluškivali smo te informacije na formalnim i neformalnim razgovorima i tiskovnim konferencijama, a prema svemu sudeći ta su se razmišljanja počela provoditi u stvarnost. Da se o tome ozbiljno razmišlja potvrda je objave na Facebooku pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić koja između ostalog navodi kako je "prošao opet jedan kreativni dan u gradskoj upravi - dan koji čovjeka napuni energijom, optimizmom i srećom zbog naših najmlađih sugrađana za koje stvaramo nove projekte i nove vrijednosti" nastavljajući kako se krenulo u realizaciju projekta nadogradnje dječjeg vrtića Tratinčica!Sve nas je to ponukalo da se više oko toga zainteresiramo i pitamo gradonačelnicu Jozić je li na pomolu još jedno gradilište u Pleternici. Neki možda u to neće odmah povjerovati ali će se kao i mi veoma brzo razuvjeriti jer kako sada stvari stoje investicija i ulaganje je gotovo izvjesno.

-Pleternički vrtić popunio je svoje kapacitet krajem prošle godine kada smo upisali sedmu skupinu tako da je danas u vrtiću 145 djece. Istovremeno prostor dječjeg vrtića koristi i 73 djece koji pohađaju predškolu. Nepune 4 godine od izgradnje i otvorenja našeg vrtića suočili smo se s činjenicom da i dalje postoji lista čekanja i potreba proširenja samog vrtića, otvaranja novih skupina, ali i osiguravanja prostora za rad predškole. Stoga smo već prošle godine odlučili krenuti u priču oko nadogradnje samog objekta, ne samo u smislu stvaranja prostora za nove skupine i predškolu već i u razmišljanje da u sklopu vrtića izgradimo i bazen za naše najmlađe sugrađane - ističe u razgovoru gradonačelnica Jozić dodajući kako se sjeća vremena izgradnje novog vrtića i komentara nekih sugrađana da Pleternici ne treba toliki vrtić i da ne treba te da je bolje da se sličan prostor namjeni umirovljenicima nego djeci.

-Mislim da rezultati i činjenice kojima sad svjedočimo najbolje mogu "komentirati" takve izjave. Prošle godine grad Pleternica se s ovim projektom prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije i očekujem da ćemo dobiti podršku i tijekom ove godine pripremiti tehničku dokumentaciju. Sam projekt planiran je i u okviru Proračuna grada Pleternice, a predviđa nadogradnju dječjeg vrtića Tratinčica s tri nove odgojne skupine, prostorom predškole te izgradnju zatvorenog bazena veličine cca 100 četvornih metara sa svim potrebnim sadržajima, svlačionicama, tuševima i sl. - najavljuje pleternička gradonačelnica naglašavajući kako se prema prvim procjenama trošak dogradnje sa svim sadržajima kreće se oko 7,5 milijuna kuna.-Mogućnosti financiranja vidimo u mjerama ruralnog razvoja gdje se takvi projekti financiranju 100%. Nakon pripreme tehničke dokumentacije prijavljivat ćemo se na dostupne nacionalne i EU fondove te, obzirom na izuzetnu uspješnost naših projektnih prijava, vjerujem da već sljedeće godine možemo ići u nadogradnju - zaključila je gradonačelnica Jozić.Gledajući na dosadašnje brojene projekte koje je proveo grad Pleternica i povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova ne bi trebali sumnjati da i ovaj projekt neće veoma brzo ugledati svjetlo dana jer dokumentacija se naveliko spremna i čeka prve sekunde otkucaja sata iza ponoći kada natječaj bude otvoren da se može aplicirati i sredstva mogu dobiti što će biti opet i uvijek među prvima. Uvijek treba biti spreman!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.