Novi načelnik policije Željko Grgić i službeno preuzeo dužnost: “Razvijat ćemo povjerenje građana i težiti izravnoj komunikaciji”

Autor: D.K.

POŽEGA – Željko Grgić od danas je službeno preuzeo funkciju načelnika Policijske uprave požeško-slavonske. Kao novog načelnika predstavio je zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez koji je istakao kako je proveden postupak, sukladno Zakonu o policiji te da su bila četiri kandidata koji su se kandidirali za načelnika PU.

-U postupku testiranja i intervjua najviše bodova od svih je skupio gospodin Grgić i samim time glavni ravnatelj policije je predložio ministru da imenuje gospodina Grgića na radno mjesto načelnika PU na mandat od  pet godina. Što se tiče kolege Željka Grgića, mi smo ponosni da je takva osoba pobijedila, jer je Željko Grgić  od stvaranja RH i Domovinskog rata prošao sve razine rada, od temeljne, krim- policije, vodio je ured glavnog načelnika PU, dakle čovjek koji je stekao dovoljno snaga i iskustva za sve godine kako bi što kvalitetnije mogao voditi PU – naglasio je Vitez dodajući da će oni kao ravnateljstvo policije očekivati da Grgić bude proaktivan u svom radu, da promiče rad, suradnju,  komunikaciju sa svim insitucijama na području Županije i šire te da ima vremena za svoje suradnike i sve ljude koji rade u PU.

Dužnost načelnika Policijske uprave Željko Grgić preuzima od dosadašnjeg načelnika Darija Dasovića-Daske koji je tu funkciju obnašao od 2012. godine. Je li dosadašnji načelnik Dasović bio uspješan na čelnoj funkciji Policijske uprave vrijeme će veoma brzo pokazati.

Željko Grgić treći je načelnik Policijske uprave požeško-slavonske. Podsjetimo, prvi je načelnik bio Nikola Janković koji je od 1991. do 1993. godine bio zapovjednik Policijske postaje Požega, a potom punih 19 godina načelnik Policijske uprave. Janković, kao vrhunski profesionalac, u svom je radu postizao izuzetno dobre rezultate sa svojim suradnicima koje je znao izabrati i uvijek birao od najboljih najbolje. Policijske uprava požeško-slavonska na razini Hrvatske bila je primjerom sigurnih županija čime se mnogi nisu mogli hvaliti.

-Čast mi je i zadovoljstvo što ću obnašati ovu važnu i zahtjevnu dužnost, zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. Opće stanje sigurnosti na području PU i Županije je bilo uvijek na zavidnoj razini, bez obzira što je bilo događaja koji su kasnije okarakterizirani kao teška kaznena djela ili prekršaji. Kao budući načelnik PU sa svojim suradnicima  nastojat ću održati razinu sigurnosti mojih prethodnika i pokušati je unaprijediti. Nastojat ćemo se približiti  i građanima, slušati i uvažiti i njihove ideje, prijedloge, ali i njihove primjedbe. Razvijat ćemo povjerenje građana i težiti izravnoj komunikaciji i uključiti građane u preventivne aktivnosti policije, jer smatram da je to najbolji način rada. Ono što želim posebno naglasiti i poslati poruku policijskim službenicima da zakoni ove države vrijede za sve, bez obzira o kojoj se osobi radilo, bilo policijskom službeniku ili osobi na na visokoj dužnosti, bratu ili sestri, naša dužnost je postupati jednako. Naš posao je štiti građane, osigurati im mir i štititi njihovu imovinu, mi smo ovdje zbog vas građana i to je put kojim ćemo ići – rekao je Željko Grgić, novi načelnik PU požeško-slavonske.

Našičanin Dario Dasović Daska načelnik PU požeško-slavonske je bio pet godina, a na to je mjesto došao za vladavine SDP-a, može se reći i osoba od njihovog povjerenja koje, prema našim saznanjima, nije dugo uživao ali je unatoč tomu ostao na čelnom mjestu do kraja mandata.

Pred novoizabranim načelnikom Željkom Grgićem su novi izazovi. Javnost od njega zasigurno očekuje veću razinu profesionalnosti te sigurnosne pokazatelje iz perioda Nikole Jankovića kojemu je Željko Grgić jedno vrijeme bio bliski suradnik obnašajući funkciju načelnika Odjela kriminalističke policije.

Željko Grgić diplomirani je kriminalist, po zvanju je policijski savjetnik, oženjen je i otac dvoje djece. Dragovoljac je  Domovinskog rata. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom Domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Medaljom „Bljesak“ i Medaljom „Oluja“.  Od 1991. do 2000. godine bio je policajac specijalac – Specijalna jedinica policije „Trenk“ Požega, vođa specijalističke grupe  –  Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega i instruktor Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega 2001. pomoćnik načelnika za poslove policije – I PP Požega PU požeško- slavonska. Od 2001. do 2006. bio je službenik za zakonitost i postupanje u PU požeško-slavonskoj, a od 2006. do 2007. voditelj Ureda načelnika (glasnogovornik PU požeško-slavonske). Obnašao je i dužnost načelnika Odjela kriminalističke policije PU požeško-slavonske od 2007. do 2013. godine, a do imenovanja načelnik PU bio je policijski službenik za preventivu i nadzor u cestovnom prometu u PU požeško-slavonskoj.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek