NOVI ČELNICI HSU: Predsjednik Ivan Delić, te potpredsjednici Zvonko Čorak i Svetislav Marić

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Hrvatska stranka umirovljenika(HSU) za Požeško-slavonsku županiju održala je izbornu skupštinu na kojoj su izabrani novi čelnici i to Ivan Delić za predsjednika, te Zvonko Čorak i Svetislav Marić za potpredsjednike.

-Od listopada prošle godine kada je raspuštena županijska organizacija HSU imali smo lokalne izbore na kojima smo dobili jednog vijećnika u županijskoj skupštini, te po dva u gradskim i općinskim vijećima, a nastojimo utjecati na poboljšanje statusa umirovljenika – kazao je dosadašnji povjerenik HSU za ovu županiju Zvonko Čorak, te najavio bolju organiziranost i više aktivnosti radi osvajanja više vijećničkih mandata.

Novoizabrani predsjednik Ivan Delić najavio je osnivanje podružnice HSU u općini Jakšić i gradovima Kutjevu,Pakracu i Lipiku, te učlanjivanje novih članova uključujući pojačani rad na terenu kako bi stranka bila prepoznatljiva među umirovljeničkom populacijom.

-Pomoći ćemo da se pojačaju aktivnosti stranke u vašoj sredini, a pozivam vas na suradnju  sa središnjicom – istakao je u pozdravnoj riječi Marinko Lukenda, potpredsjednik HSU i koordinator stranke za Slavoniju i Baranju.

Sudionici u raspravi Željka Boroš i Jure Polić Strinić zauzeli su se za ujedinjenje umirovljeničkih stranaka, te jačanje aktivnosti radi rasta mirovina kako bi se nadoknadilo višegodišnje zaostajanje za rastom troškova života.

 

Više iz kategorije