NOVI BAJKERI:„Tsunami“ krase humanost, plemeniti ciljevi i druženje radi zaštite motocklista

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Čelništvo novoosnovanog Moto kluba „Tsunami“ iz Požege upoznalo je javnost sa razlozima osnivanja i ciljevima djelovanja. Klub ima 34 člana, predsjednik je Robert Krstanović,tajnica Tamara Mandić,te dopredsjednik Branko Rukelj.

-U ciljevima imamo aktivnosti koje  udruge ovoga kraja nemaju tako da nema bojazni od disperzije sadržaja na ovoj sceni ili gomilanja istovrsnih aktivnosti, te cjepanja članstva-kazao je predsjednik R. Krstanović i dodao da je odluka o osnivanju kluba donijeta 7. lipnja 2017. godine kada su odlučili krenuti u tom pravcu jer postoji  interes i prostor za djelovanje, što je i potvrđeno provedenim aktivnostima kako odtada, te i ranije. Klub je registriran sredinom veljače.

-Trećina naših članova su ljepšeg spola, a ciljevi djelovanja udruge bliži su udrugama humanističkog tipa i osjećaja za potrebe drugih ali kroz ljubav prema dvokotačima- nastavio je Krstanović dodajući da je ideja znatno starija još iz vremena kada je pokojni Mladenko Krstanović držao lokal „Picolo“ gdje je nekolicina nazočnih njegovala ljubav prema dvokotačima.

Godinu dana nakon njegovog nesretnog stradavanja javila se ideja o tzv. počasnom krugu motorista na dan njegova stradanja kojim se obilježilo sjećanje na njega i sve stradale motoriste, te ukazalo ostalim sudionicima u prometu na opasnosti koje prijete motociklistima. Počasni krug je prešao u dio „Dana motora u prometu“ od 2006. godine sa raznim sadržajima edukativno-humanog karaktera kao što su darivanje krvi,posjeti i pomoć stradalima u prometu, edukacija za mlade, moto mrazovi, humanitarni koncerti itd.

-Sve aktivnosti koje planiramo i za koje imamo ideje nismo bili u mogućnosti provesti kroz rad ostalih udruga u čijem smo radu sudjelovali, mišljenja smo  da ima prostora za naše  osnivanje i djelovanje, a to potvrđuje i broj članova te aktivnosti koje smo proveli i planiramo provesti-ističe u nastavku R. Krstanović i dodaje da žele doprinijeti boljem društvenom životu, razvijanju humanih i etičkih načela u prometu, te zaštiti motorista i ostalih sudionika u prometu.

Od prošle uredili su klupske prostorije u Zrinskoj ulici,opremili članove kluba prslucima, oznakama, naljepnicama i duksama kako bi bili vizualno prepoznatljivi, zatim osigurali vučnu službu  članovima i simpatizerima kluba za motore, kao i za ostale motoriste po prigodnoj cijeni, uredili Facebook stranicu, organizirali tjedna i mjesečna okupljanja sa ciljem planiranja zadaća i analize ostvarenog, kao i odlazak na 12 moto susreta od kojih bi izdvojili one u Sloveniji, Kupresu i Tuzli kao međunarodne, zatim sudjelovanje u humanitarnim akcijama za osobe u potrebama u 5 slučajeva kojom su prilikom prikupljeni značajni novčani iznosi, a sudjelovali su na niz  manifestacijama u požeškom kraju i  u 8 slučajeva izvan toga područja predstavljajući svoj grad.

-Ukupno je za odlaske i povratke sa ovih događaja po jednom članu prijeđeno blizu četiri kilometra te ukoliko se uzme da je u prosjeku ovisno o događaju na iste išle oko 7 članova proizlazi da je ukupno prijeđeno sa motociklima i drugim vozilima oko 30 tisuća kilometara čime je pronošeno ime našeg lijepog grada, a na većini događaja  primili smo zahvalnice za doprinos uspješnosti manifestacije ili događaja.Sve je ostvareno vlastitim sredstvima članova i uz pomoć sponzora, dok od lokalne zajednice nismo potraživali sredstva jer nismo bili registrirani-zaključio je predsjednik „Tsunamija“ Robert Krstanović.

Planovi aktivnosti za ovu godinu slični su ovima iz 2017. godine jer se radi o događajima sa tradicijom, te osmišljavanje novih aktivnosti u suradnji sa ostalim zainteresiranim pojedincima, udrugama i lokalnom zajednicom od moto susreta, edukacija za mlade, obilazak i pomoć stradalima u prometu, kolektivna polica osiguranja za članove, održavanja preventivnih aktivnosti u ljetu „Tjedan dana bez stradalog motorista“, „Koristi kacigu-ona glavu čuva“, obilježavanje Dana tehničke ispravnosti motora itd, za što će biti potrebna pomoć i uključivanje lokalne vlasti, a nadaju se razumijevanju i uključivanju s obzirom na plemenite ciljeve.

Otvoreni su za suradnju sa ostalim moto udrugama na obostrani interes i potrebu čitave zajednice uz aktivnosti, druženje,te pomoć što mora dovesti do manje stradalih na motorima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88