Nove kapelanske službe u Požeškoj biskupiji

Autor: DK

_MG_0200POŽEGA – Kako je to već i uobičajeno praksa je da u ljetnom vremenu, u mjesecu srpnju, požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević, svećenicima povjerava nove službe a novoređene svećenike, mladomisnike upućuje na njihov prvi pastoralni rad u župe gdje će vršiti službu župnog vikara odnosno kapelana.

Mladomisnik iz Suhopolja Marko Čubelić imenovan je za novog župnog vikara u Pleternici, gdje je do sada tu službu vršio vlč. Mario Mazanik. Roko Ivanović mladomisnik iz Đulovca odlazi vršiti službu župnog vikara u Župu Bezgrješnog Začeća BDM Nova Gradiška iz koje župe na novu službu odlazi vlč. Mario Mesić. Vlč. Krunoslav Juraković iz Župe Zapolje imenovan je za tajnika požeškog biskupa, dok će u Biskupskom ordinarijatu službu bilježnika obnašati vlč. Robert Kupčak. Ljubiša Krmar mladomisnik iz Župe Staro Petrovo Selo imenaovan je za župnog vikara u Župu sv. Leopolda Mandića u Požegi, iz koje odlazi dugogodišnji kapelan vlč. Tihomir Bilešić.

Dolazi i do promjena u kutjevačkoj župi iz koje odlazi dosadašnji kapelan vlč. Boris Divković a novi je kapelan u toj župi po dekretu požeškog biskupa vlč. Oliver Kranjčić mladomisnik iz Župe Uljanik. Vlč. Krunosalv Siroglavić iz Župe Oriovac imenovan je za župnog vikara u katedralnoj Župi sv. Terezije Avilske u Požegi gdje je vršio i đakonsku službu u proteklom vremenu, a kapelansku službu iz katedralne župe napušta vlč. Mario Večerić koji očekuje novi raspored i dekret biskupa.

Ovih se dana očekuju i novi rasporedi župnika na nove službe što ćemo do dobivanju informacije objaviti.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: