Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nove cijene odvoza smeća: Građani koji odvajaju otpad imat će manje iznose na računima od onih koji ne odvajaju

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nove cijene odvoza smeća: Građani koji odvajaju otpad imat će manje iznose na računima od onih koji ne odvajaju Požega.eu | Nove cijene odvoza smeća: Građani koji odvajaju otpad imat će manje iznose na računima od onih koji ne odvajaju

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Od 1. siječnja 2023. u primjeni je novi Cjenik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Osim nove valute na računima nas tako čekaju i nove cijene, što i ne čudi u ovim turbulentnim vremenima poskupljenja energenata, ali i brojnih drugih usluga.

-Sukladno čl. 66 novog Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/21), jedinice lokalne samouprave, u kojima Komunalac Požega d.o.o. obavlja javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada (gradovi Požega, Pleternica, Kutjevo i općine Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika), donijele su u travnju 2022. godine nove Odluke o načinu pružanja javne usluge u kojima su utvrđene cijene minimalne javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Na temelju čl. 77. Zakona i navedene Odluke, davatelj usluge Komunalac Požega d.o.o. je izradio Prijedlog Cjenika javne usluge sakupljanja komunalnog otpada za što je bio dužan provesti javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću te dobiti od jedinica lokalne samouprave očitovanja i suglasnosti na predloženi cjenik. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Cjenika javne usluge sakupljanja komunalnog otpada provedeno je od 11. travnja do 11. svibnja 2022. godine. Očitovanja i suglasnosti na predloženi cjenik jedinice lokalne samouprave dostavile do sredine prosinca 2022. godine. Novi Cjenik javne usluge sakupljanja komunalnog otpada bit će u primjeni od 1. siječnja 2023. godine- objavljeno je na internetskoj stranici Komunalca Požega d.o.o.

- Sustav gospodarenja otpadom se bazira na načelu „onečišćivač plaća“ prema kojem onaj korisnik koji se ne ponaša u skladu sa zakonom tj. ne sprječava nastanak otpada i ne odvaja iskoristive komponente otpada, skuplje plaća cijenu javne usluge. Novim cjenikom, između ostalog, želimo potaknuti građane na odvajanje otpada. Na taj će način imati manji broj pražnjenja zelenih spremnika za miješani komunalni otpad, a time i manje iznose na računima od onih korisnika koji ne odvajaju otpad – istaknuo je Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o.

Obavijest o primjeni novog Cjenika javne usluge sakupljanja komunalnog otpada korisnici će dobiti do kraja siječnja uz račune. Obavijest i Cjenik objavljeni su i na www.komunalac-pozega.hr

 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.