Nova/stara predsjednica KUD-a Svilenka Buk Branka Leist: “Grad Pleternica uvijek će vam biti podrška i potpora”

Autor: D.K.

Održana je Redovita i Izborna skupština KUD-a Svilenka na kojoj je izabrano novo/staro rukovodstvo na čelu s dosadašnjom predsjednicom Branka Leist koja je izabrana na tu funkciju u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz članove i druge goste, predsjednika Mjesnog odbora, predsjednika Nogometnog kluba i tamošnjih vatrogasaca na Skupštini su između ostalih još bili pleternička gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić.

Na Skupštini su jednoglasno prihvaćena sva izvješća i Plan rada za tekuću godinu. Uz provođenje nekoliko projekata i radionica u Malom domu kulture članovi KUD-a su gostovali i bili domaćini u više manifestacija od kojih izdvajamo Smotru crkvenog pučkog pjevanja o blagdanu Gospe Snježne, prisutnost na Adventu u Pleternici i dr.

Bilo još različitih aktivnosti u kojima su sudjelovali članovi KUD-a, a posebno su ponosni na radionice u kojima uče o starim običajima i poslovima koji su se nekad radili.

Za dopredsjednicu je na Skupštini izabrana Nevenka Mazal, tajnicu Kornelija Hel te blagajnicu Ivana Ognjenčić. Nadzorni odbor čine izabrani Zvonko Peška, kao predsjednik i članovi Mirjana Hel i Branko Leist. Upravni odbor čine Branka Leist, Nevenka Mazal, Kornelija Hel, Ivana Ognjenčić, Marica Mikšin, Lea Leist, Marica Hel, Adrijana Klarin, Andrea Fridrih, Gordana Baketarić i Marija Fridrih.

Na Skupštini se svim nazočnima obratila gradonačelnica Pleternice Marija Šarić koja je uputila čestitke svima za dobar rad te izrazila zadovoljstvo što može biti među njima.

-Kao Mjesni odbor, nogometni klub i vatrogasci svi zapravo pričate jednu priču. Grad Pleternica ima jako puno udruga, i zbog toga postoji naš program s kojim vas uvijek financiramo, ali ako želimo nešto više, onda su to projekti – rekla je na početku obraćanja gradonačelnica Šarić naglašavajući kako se za financiranje udruga znaju napisati projekti, a nakon toga ih i dobiti.

-Iz ovog priloženog vidimo koliko toga možemo pribaviti što sigurno ne bi mogli redovnim sredstvima. Čestitam udruzi, dosadašnjem vodstvu ali i budućem na svim projektima i na odvažnosti koju ste pokazali prilikom prijave. To nije jednostavno, ali na kraju vidimo da se isplati. Mislim da ovim tempom trebamo nastaviti i dalje. Želim vam puno sreće u daljnjem radu, a Grad će uvijek biti vama podrška. Dok god se ovako držimo, samo nebo nam je granica – zaključila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Više iz kategorije