Nova knjiga, okupljanje kod biste M. Peića i izložba začinjena stihovima

Autor: BST

Ususret stotoj godišnjici rođenja književnika, povjesničara umjetnosti i slikara Matka Peića, Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ programom koji sadrži tri događanja obilježava njegov 99. rođendan. U Gradskoj knjižnici predstavljena je nova zbirka pjesama i igrokaza za djecu članice Udruge Ane Neferović, kod biste Matka Peića na istoimenom trgu odala je počast ovom slavnom Požežanina, a u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica večeras u 18 sati otvorit će se izložba slika članova Udruge „Matko Peić” te održati pjesnička večer.

Nakon dvije zbirke stihova, Ana Neferović okušala se knjigom za djecu „Zeko Žurić“, za koju je značajan likovni doprinos ilustracijama dao Zoran Duniskvarić. „Zeko je taj pokazuje da moramo biti tolerantni, prihvaćati različitosti, zalagati se kako to radi i Zeko u svom životinjskom okruženju“, rekla je autorica na predstavljanju knjige. A zašto baš zeko, dodaje: „Mislim da nemalo svako dijete ima zeku plišanca, a u mojem domu i danas imamo zeku koji ima oko 40 godina. Igrala su se s njime moja djeca,  a danas moja unučad, posebno unuka Meri“ . Zeko Žurić izlaskom u knjiži oživio je i u zanimljivom uprizorenju Laure Matijanić i Daria Haka, članova Glumačke družine Gradskog kazališta. Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ organizira svake godine na datum rođenja Matka Peića simbolično okupljanje na Trgu Matka Peića, uz bistu koja je rad akademske slikarice Tatjane Kostanjević, a kojoj je ovaj znameniti Požežanin bio profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Danas će se okupiti u 11 sati.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88