Nova dva milijuna kuna odobrena za nastavak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu

Autor: D.K.

Prva i ona planirana faza radova na izgradnji nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske odrađena je. Uloženo je 950 tisuća kuna koliko je bilo i osigurano od ukupne
planirane investicije od četiri milijuna kuna.
Sve je odrađeno u planiranim rokovima. Uz planirane radove, izgradnje nove zgrade i stavljanje pod krov odrađeno je i postavljanje stolarije tako da je ulaganje u prvoj investiciji još i veće.

S izgradnjom zgrade se započelo iako nisu bila osigurana dostatna sredstva za njeno kompletno uređenje. (Ne)očekivano je ovih dana pristigla ohrabrujuća vijest iz Ministarstva zdravstva koje je osiguralo i upućuje dodatna financijska sredstva, dva milijuna kuna, i to za nastavak izgradnje zgrade. Dakle, radovi neće stati, nastavljaju se i to sve za dobrobit pacijenata i drugih korisnika medicinskih usluga.

Za očekivati je da će se iznaći još dodatnih sredstava za kompletan dovršetak izgradnje i opremanje zgrade  iz vlastitih sredstava Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije kao i njenog osnivača u čega ne bi trebalo sumnjati. Nije isključeno da bi interventno, ako dođe do te potrebe, moglo pripomoći još jednim određenim iznosom i Ministarstvo zdravstva jer ioak se radi o izgradnji kapitalnog objekta.

Podsjetimo, u novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu u prizemlju su predviđene garaže za radna vozila kako bi tijekom zimskih mjeseci kretali na intervencije iz zatvorenog grijanog prostora i na taj način produžili radni vijek vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu.
Na katu će biti smještena uprava, a gotovo polovina kata je predviđena za edukacijski prostor za što su ishođene potrebne suglasnosti gdje će se moći educirati kako vlastiti kadrovi iz područja hitne medicine, isto tako i vanjske zaposlenike, te osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći, poput obrazovnih ustanova, privatnih tvrtki, polaznika auto škola, vatrogasaca i drugih.

Na katu gdje je predviđen edukacijski prostor nalazit će se dvorana sa 50 sjedećih mjesta za video edukacije te prostori za medicinsku opremu i za odmor djelatnika. Zgrada će biti nisko energetska sa znatnom uštedom energije i osigurava sve što je hitnoj službi potrebno u smislu infrastrukture na europskoj razini. 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek