Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Nogometna legenda Ivan Gudelj u posjetu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru

PRIJE 2 GODINE
TEKST: kutjevacki.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Nogometna legenda Ivan Gudelj u posjetu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru Požega.eu | Nogometna legenda Ivan Gudelj u posjetu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru

PRIJE 2 GODINE
TEKST: kutjevacki.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jučer je gradonačelnik Josip Budimir u Gradskoj upravi ugostio Ivana Gudelja, jednog od najboljih nogometnih igrača Hajduka iz Splita svih vremena. Bio je najmlađi kapetan reprezentacije Jugoslavije, najbolji mladi igrač Europe i član idealne jedanaestorice Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine.

U 26. godini, kada su ga tražili najbolji klubovi Europe poput Real Madrida, Ivan Gudelj prekinuo je igračku karijeru zbog Hepatitisa B. Nažalost, unatoč svim naporima da ozdravi i nastavi trenirati, morao se pomiriti s činjenicom da će u nogometu sudjelovati na drugačiji način. Postao je najmlađi selektor mladih selekcija Hrvatske, većina hrvatskih igrača koji su na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji postali viceprvaci svijeta, bili su u mlađim selekcijama njegovi učenici.

Europska kuća nogometa prepoznala je u Gudeljovoj karijeri potencijal i odlučila financirati filmski projekt “Ivanova igra” producenta i redatelja Tomislava Žaje. Osim Ivana Gudelja, u filmu se pojavljuju i druga poznata lica poput Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovića, Ivice Šurjaka i brojnih drugih. Također, o Ivanu Gudelju napisana je i knjiga “Hajdučka priča” autora Blaža Duplančića. Promocija navedene knjige uskoro će se održati i u kutjevačkoj knjižnici.

Poznato je da je gradonačelnik Budimir vjerni navijač Hajduka pa mu je dolazak nogometne legende zasigurno na ponos, a gospodin Gudelj poručio je da se raduje druženju u knjižnici na promociji “Hajdučke priče”.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo