Oni i noćas rade i nije im teško: “Obitelj je već navikla da me nema kod kuće za blagdane jer to je takav posao” /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – “2016. godina je s oko 40 tisuća poziva bila prosječna. Bilo je sedam tisuća događaja od čega 45 posto medicinskih, 29 sigurnosnih dok su ostalo vatrogasni i ostali događaji. Prosječno je bilo oko 150 poziva dnevno”, rezimirao je prošlu godinu Slavko Marinac, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Djelatnike DUZS koji novogodišnju noć provode radno, večeras su tradicionalno obišli gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević.

U Centru 112 ističu da je od trenutka zaprimanja poziva do dolaska na teren žurnim službama potrebno 2-5 minuta do dolaska na teren. Najbrže dolaze vatrogasci i hitna pomoć.

I za vatrogasce je 2016. godina protekla godina bila relativno mirna. Prema riječima Zdenka Mautnera, zapovjednika JVP grada Požege bilo je 374 događaja što je oko 300 manje nego lani. Od toga je vatrogasnih intervencija bilo 125.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

– Drago mi je da je broj vatrogasnih intervencija manji nego prije. Nadam se da će standard koji ste postavili u izvršavanju zadaća i dalje biti na vrlo visokoj razini, kao što je to bilo i do sada – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović te vatrogascima i njihovim obiteljima zaželio sretnu i uspješnu 2017. godinu.

Velimir Čuljak i Josip Kraker, JVP grada Požege

– Naš posao je takav. Kad se ljudi najviše odmaraju, mi moramo biti spremni. Novogodišnju će noć dežurati četiri vatrogasca – ističe Velimir Čuljak, voditelj smjene.

– Obitelj je već navikla da me nema kod kuće za blagdane. Prihvatili su to jer to je takav posao. Danas smo odradili dnevnu smjenu. Novogodišnju ću noć provesti s obitelji, suprugom i troje djece, no kolege i ja smo u pripravnosti i ako bude potrebno, spremni smo za intervenciju – rekao nam je Josip Kraker, vatrogasac JVP grada Požege.
Župan Tomašević i gradonačelnik Neferović posjetili su potom dežurne djelatnike HEP-a, Policijske uprave, Tekije, Hitne pomoći te požeške vojarne.

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije

– Hitna je danas imala 11 intervencija koje smo s naša dva tima uspješno odradili. Od ožujka krećemo s novim timom u Pleternici. Blagdanski su dani uvijek stresni. Samo u ponedjeljak smo imali četiri reanimacije dok drugi zavodi nemaju toliko u jednoj godini. U 2016. godini smo imali oko 12 tisuća intervencija – rekao je ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić.

Gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević djelatnicima žurnih službi su zaželjeli mirnu noć te uspješnu 2017. godinu, a kako je to već i uobičajeno čestitku su uputili i preko radio veze svim policijskim djelatnicima koji su u službi.

/Foto: D.K./

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: