Njeguju tradiciju doseljenih Ramaca nastupajući širom zemlje

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Društvo je navršilo deset godina rada, pripremamo monografiju uz taj jubilej, svojim radom ostavljamo trag o prošlosti i sadašnjosti, kroz sekcije je prošlo oko 60 osoba, a imamo nošnji starih i do 180 godina- kazala je u uvodu godišnje izvještajne skupštine pleterničkog Zavičajnog kulturno-umjetničkog društva „Rama“ Kristina Čuljak. Mališani su izveli nekoliko recitacija stihova o doseljavanju Ramaca u ovoj kraj i životu u Slavoniji.

Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice

-Čestitam na aktivnostima i zahvaljujem se jer gajite različitosti i ponosni smo na vas – kazao je pozdravljajući skup zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

Rad skupštine pozdravili su brojni predstavnici srodnih društava ovoga kraja s kojima pleterničko Zavičajno-kulturno umjetničko društvo “Rama” usko surađuje i zajednički odlazi na brojne nastupe izvan županije.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Zajedništvo je ključno za vaš rad, ali i za našu opstojnost i budućnost, vi ste donijeli dio hrvatske tradicijske baštine, zahvaljujem na plodnom radu unatoč problemima, a potpora neće izostati- istakao je ovom prigodom požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Jure Vidakušić, predsjednik Zavičajnog KUD-a Rama Pleternica

Predsjednik Zavičajnog KUD Rama Jure Vidakušić govorio je o izvješću o radu izdvojivši organizaciju njihove smotre „Običaji starog zavičaja“, zatim više od 30 nastupa širom zemlje među kojima su Ilača, Velika, Bjelovar, Okučani i druga mjesta, te sudjelovanje na smotri pjevačkih skupina Hrvatske i kod snimanja dokumentarnog filma Hrvatske televizije „Ramci negdje drugdje“ koji je višestruko nagrađivan.

Sada u društvu djeluju literarna, dramska i folklorna sekcija, a planiraju nastaviti ovakvim tempom uključujući posjetu Rami. Na kraju skupštine tijekom druženja bilo je vesele pjesme, a nastupili su članovi sastava Šljivova grana iz Grabarja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot