Nitko protiv izvješća, prijedloga i odluka, ima li oporbe u Županijskoj skupštini?

Autor: DK

POŽEGA – Pred vijećnike Županijske skupštine na jučerašnjoj 17. sjednici stavljeno je 12 točaka dnevnog reda od kojih je 11 usvojeno jednoglasno dok su za samo jednu vijećnici SDP-a bili suzdržani i to vezano za Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za razdoblje siječanj-prosinac 2015. godine.

Veoma je zanimljivo što je jednoglasno prihvaćen Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za 2015. godinu iz kojeg se razloga s pravom može postaviti pitanje ima li “oporbe” u Županijskoj skupštini. Samo jednu od primjedbi na izvršenje proračuna koja “pije vodu” uputio je vijećnik Franjo Odobašić izrazivši žaljenje zbog manjeg ostvarenja na stavkama za poljoprivredu.

-Bio sam zadovoljan kad su bile u proračunu stavke i pozicije za poljoprivredu no moram reći da nisam zadovoljan sa izvršenjem. prije tri mjeseca svim smo mi ovdje pomalo izražavali nezadovoljstvo time što mljekari propadaju, kako se krave prodaju, a iz ovoga danas u proračunu vidimo da poticanje za razvoj stočarstva iskorišteno samo 65 posto sredstava. Svjestan sam da mi ne možemo spasiti stočarstvo na razini županije. Ove stavke koje su ne izvršene, a predviđene za poljoprivredu trebali smo preko njih nametnuti ljudima pomoć koja im je bila potrebna u poljoprivredi. Novac koji je za poljoprivredu bio namijenjen u rebalansu je nekud otišao dalje. Bio sam zadovoljan sa odvajanjem za poljoprivredu ali još jednom naglašava nisam zadovoljan sa izvršenjem. Molim da na godinu predvidimo drugačije mjere što se tiče potpore poljoprivredi  – rekao je vijećnik Franjo Odobašić koji e na kraj dao svoj glas o izvršenju proračuna.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i Akcijski plan energetske učinkovitosti Požeško-slavonske županije za razdoblje kojeg je detaljnije obrazložio zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, a jednoglasno je prihvaćena Strategija upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Požeško-slavonske županije za razdoblje od 2016. do 2020.

Prihvaćene su i Odluke o dopune djelatnosti u srednjoškolskim ustanovama požeškoj Gimnaziji, Tehničkoj i Poljoprivredno-prehrambenoj školi što je kao potrebu obrazložio zamjenik župana Ferdinand Troha.

Što se tiče darovanja čestice u Pakracu, koja je u vlasništvu Županijske bolnice zelene površine, gradu Pakracu i za to su vijećnici dali suglasnost na kojoj bi se izgradio spomen prostor za obilježavanje Dana Pakraca. Darovanje je pozdravio vijećnik Zoran Krejči uz primjedbu kako je to treća nekretnina koja se daruje gradu Pakracu te da se na tim darovanim nekretninama ništa ne vidi što je izgrađeno i sagrađeno odnosno kojoj je funkciji ta nekretnina.

Jednoglasno je dana i Prethodna suglasnost za nepotpuno izvlaštenje i sklapanje Ugovora o zasnivanju prava       stvarne služnosti na nekretninama Opće županijske bolnice Požega, a prihvaćen je i Prijedlog za davanje suglasnosti na Odluku o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te za informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2016. godinu što se usklađuje s odlukama Vlade RH donesenim u travnju ove godine.

Prihvaćen je i Prijedlog za davanje suglasnosti na Odluku  o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja domova za starije i nemoćne osobe Požega i Velika u 2016. godini i na Odluku o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja centara za socijalnu skrb Požega i Pakrac i troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva u 2016. godini.

Vijećnici su prihvatili i Izvješće o provedbi Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Požeško-slavonske županije od 2012. do 2015. godine, izvješće za 2015. godinu.

DSC_8619

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: