Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

NIŠTA OD PRAVOG VESELJA: Vincelovo na minimumu – korona virus smanjio okupljanja u vinogradima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | NIŠTA OD PRAVOG VESELJA: Vincelovo na minimumu – korona virus smanjio okupljanja u vinogradima Požega.eu | NIŠTA OD PRAVOG VESELJA: Vincelovo na minimumu – korona virus smanjio okupljanja u vinogradima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Stari narodni običaji nalažu da vinogradari sa svojim prijateljima okupljaju 22. siječnja na blagdan Svetog Vinka, njihova zaštitnika, u svojim vinogradima, te tamo obave običaj zarezivanja vinove loze i blagoslov trsja.

Nažalost, ove godine neće biti tako kako je diljem kutjevačkog, te požeško-pleterničkog vinogorja planirano. Razlozi su poznati – pandemija korona virusa i donijete epidemiološke mjere koje zabranjuju veća okupljanja ljudi.

Zbog toga izostaju i velike vincelovske fešte na otvorenom u središtima Kutjeva, Požege, Velike, Vetova i drugih mjesta kakve su organizirane prethodnih godina. Kako smo saznali Grad Kutjevo i njegova Turistička zajednica pripremaju manju proslavu na vinorodnom predjelu Vidim, a u drugim sredinama to izostaje.

Ipak, pojedini vinogradari okupit će prijatelje, poslovne partnere i druge uzvanike u manjem broju u svojim vinogradima i klijetima, a zarezivanjem loze utvrdit će se kakav će urod biti u slijedećoj vinogradskoj godini.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.