Nismo imali veliki broj zahtjevnih intervencija ali smo radili na osposobljavanju ljudi

Autor: DK

POŽEGA – Javna vatrogasna postrojba grada Požege jučer je proslavila 16. obljetnicu svog postojanja koja se ima čime pohvaliti u svom dosadašnjem radu. Među uzvanicima na skromnoj proslavi bio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, izaslanik požeško-slavonskog župana Ljuban Čolić, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega Slavko Marinac, Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, predsjednik i zapovjednik DVD-a Požega Šimun Miletić i Drago Adžić te drugi uzvanici i predstavnici DVD-a.

Zdenko Mautner, zapovjednik Javna vatrogasne postrojbe grada Požege

-Naša postrojba danas broji 20 članova, a evo imamo i prvog umirovljenika iz naših redova. Od 1.siječnja 2015. godine do danas smo imali smo 381 intervenciju, od čega 53 požarne intervencije, a ostatak se odnosi na tehničke intervencije i usluge. Manji je broj bio intervencija zbog akcidenata. Postrojba u svom sastavu ima devet pripadnika Državne intervencijske vatrogasne postrojbe koji su po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika RH bili dislocirani, za vrijeme protupožarne sezone, u Divuljama kod Splita. Vatrogasci grada Požege osim što su radili na spašavanju ljudi i imovine ugroženi požarom i eksplozijom radili su i na pružanju tehničke pomoći u nesrećama i opasnim situacijama, radili su i na svojim vozilima i opremi. Tako smo u 2015. godini pokušali prodati staru autocisternu te smo kupili drugo vozilo, za šumske požare, koje smo u vlastitoj režiji rekonstruirali. Napravili smo novi spremnik i sanduk, a postavili smo i sanduk za opremu. Vozilo smo stavili u funkciju kako bi se njime adekvatno štitio grad i građane Požege. Ove smo godine nabavili još 20 kombinezona za gašenje požara otvorenog prostora te dva suha odijela – istakao je – Zdenko Mautner, zapovjednik Javna vatrogasne postrojbe grada Požege i dodao kako je 2015. godina za vatrogasce grada Požege bila iznimno uspješna.

Mautner je naglasio da nisu imali veliki broj zahtjevnih intervencija te da su radili na osposobljavanju ljudi, a cilj u slijedećem razdoblju je da nabave autocisternu i vozilo za prijevoz vatrogasaca.

Slavko Marinac, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega.

-Želim napomenuti kako je prema našoj kategorizaciji bilo u ovoj godini do sada 173 intervencije, a sve ostalo su ostale usluge i radne aktivnosti koje je provodila JVP Požega. Suradnja JVP i Vatrogasnog centra 112 jako je dobra i nije upitna, a evidentno je i da baš požeška JVP odradi najveći dio posla u našoj županiji – rekao je Slavko Marinac, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega.

Ljuban Čolić, izaslanik požeško-slavonskog župana

Ljuban Čolić, izaslanik požeško-slavonskog župana rekao je kako je prošlo 16 godina od ustroja JVP vrativši se na na 1999. godinu kada se krenulo sa 9 vatrogasaca da bi se 2005. i 2006. godine zaposlilo još njih 11.

-Nije to mali broj vatrogasaca, jer njihov broj nikada nije velik. Pokazali ste se i dokazali u aktivnostima na zadnjim poplavama kada smo svi mi vidjeli koliko nam vatrogasci znače – dodao je Čolić.

Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege

Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege rekao je kako vatrogastvo nije samo poziv i profesionalna orijentacija.

-To je jedan humani rad i ljudska briga za ljude i imovinu ali i sve ono što treba sačuvati. Dokazali ste se na intervencijama poplava kada ste sačuvali i imovinu i ljude. Za to nikad dovoljno riječi zahvalnosti prvenstveno vama kao ljudima, a onda i vatrogascima – zaključio je Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: