Nismo imali veliki broj zahtjevnih intervencija ali smo radili na osposobljavanju ljudi

Autor: D.K.

POŽEGA – Javna vatrogasna postrojba grada Požege jučer je proslavila 16. obljetnicu svog postojanja koja se ima čime pohvaliti u svom dosadašnjem radu. Među uzvanicima na skromnoj proslavi bio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, izaslanik požeško-slavonskog župana Ljuban Čolić, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega Slavko Marinac, Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, predsjednik i zapovjednik DVD-a Požega Šimun Miletić i Drago Adžić te drugi uzvanici i predstavnici DVD-a.

Zdenko Mautner, zapovjednik Javna vatrogasne postrojbe grada Požege

-Naša postrojba danas broji 20 članova, a evo imamo i prvog umirovljenika iz naših redova. Od 1.siječnja 2015. godine do danas smo imali smo 381 intervenciju, od čega 53 požarne intervencije, a ostatak se odnosi na tehničke intervencije i usluge. Manji je broj bio intervencija zbog akcidenata. Postrojba u svom sastavu ima devet pripadnika Državne intervencijske vatrogasne postrojbe koji su po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika RH bili dislocirani, za vrijeme protupožarne sezone, u Divuljama kod Splita. Vatrogasci grada Požege osim što su radili na spašavanju ljudi i imovine ugroženi požarom i eksplozijom radili su i na pružanju tehničke pomoći u nesrećama i opasnim situacijama, radili su i na svojim vozilima i opremi. Tako smo u 2015. godini pokušali prodati staru autocisternu te smo kupili drugo vozilo, za šumske požare, koje smo u vlastitoj režiji rekonstruirali. Napravili smo novi spremnik i sanduk, a postavili smo i sanduk za opremu. Vozilo smo stavili u funkciju kako bi se njime adekvatno štitio grad i građane Požege. Ove smo godine nabavili još 20 kombinezona za gašenje požara otvorenog prostora te dva suha odijela – istakao je – Zdenko Mautner, zapovjednik Javna vatrogasne postrojbe grada Požege i dodao kako je 2015. godina za vatrogasce grada Požege bila iznimno uspješna.

Mautner je naglasio da nisu imali veliki broj zahtjevnih intervencija te da su radili na osposobljavanju ljudi, a cilj u slijedećem razdoblju je da nabave autocisternu i vozilo za prijevoz vatrogasaca.

Slavko Marinac, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega.

-Želim napomenuti kako je prema našoj kategorizaciji bilo u ovoj godini do sada 173 intervencije, a sve ostalo su ostale usluge i radne aktivnosti koje je provodila JVP Požega. Suradnja JVP i Vatrogasnog centra 112 jako je dobra i nije upitna, a evidentno je i da baš požeška JVP odradi najveći dio posla u našoj županiji – rekao je Slavko Marinac, pročelnik Ureda državnog centra 112 Požega.

Ljuban Čolić, izaslanik požeško-slavonskog župana

Ljuban Čolić, izaslanik požeško-slavonskog župana rekao je kako je prošlo 16 godina od ustroja JVP vrativši se na na 1999. godinu kada se krenulo sa 9 vatrogasaca da bi se 2005. i 2006. godine zaposlilo još njih 11.

-Nije to mali broj vatrogasaca, jer njihov broj nikada nije velik. Pokazali ste se i dokazali u aktivnostima na zadnjim poplavama kada smo svi mi vidjeli koliko nam vatrogasci znače – dodao je Čolić.

Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege

Vedran Neferović, gradonačelnik grada Požege rekao je kako vatrogastvo nije samo poziv i profesionalna orijentacija.

-To je jedan humani rad i ljudska briga za ljude i imovinu ali i sve ono što treba sačuvati. Dokazali ste se na intervencijama poplava kada ste sačuvali i imovinu i ljude. Za to nikad dovoljno riječi zahvalnosti prvenstveno vama kao ljudima, a onda i vatrogascima – zaključio je Neferović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot