Nino Smolčić ; Šokiran sam iznesenim neistinama

Autor: D.K.

Nino Smolčić s papirom u ruciPOŽEGAU redakciju smo primili reagiranje Nine Smolčića, predsjednika Gradskog vijeća grada Požege nastavno na tiskovnu konferenciju požeškog SDP-a, koje prenosimo u cijelosti.

Razočaran sam tiskovnom koju su priredili pojedini članovi SDP-a, pogotovo kada je riječ o ljudima  koji me osobno poznaju, a spremni su javno iznositi stvari za koje znaju da su neistinite, a sve u cilju obmanjivanja javnosti.

Činjenica je da se uoči prošlih izbora za mjesne odbore postavilo spomenuto Mini Pich igralište. Ističem da je na istom prostoru igralište već 50 godina, a u sklopu istoga i nogometno.

Mini Pich igralište na Livadama nikada niti jedna inicijativa mladih nije tražila, nego je traženo igralište na prostoru Sajmišta, tj. u ulici Grgura Ninskog. Činjenica je da pokretače inicijative, ni prije, niti poslije nitko nije pozvao na razgovor, niti iste saslušao, nego je isti objekt u svrhu izbora užurbano postavljen. Isto mogu potvrditi i pokretači inicijative gosp. Crnjac i gosp. Darmopil.

Iako mi se to želi imputirati točno je da nikada nisam bio protiv izgradnje bilo kojeg igrališta pa ni ovoga na prostoru Livada, niti sam bio za uklanjanje, a niti sam šutio ili prešućivao, nego baš suprotno tražio sam načina da se isti objekt očuva.

Prvi napravljeni malogonometni turnir upravo je bio u mojoj organizaciji što jasno govori o mom zadovoljstvu.

Poštovani gosp. Nenadoviću, susjedu, pa zar bi netko mogao i povjerovati u vašu zločestu konstrukciju da bi ja, koji imam dvoje maloljetne djece ili gradonačelnik, koji očekuje dijete, mogli biti za rušenje igrališta, a po pitanju istih objekata smo uložili značajnih sredstava od naših sugrađana. Još jednom to odlučno odbacujem.

Kako je objekt iznenada i bez sve zakonske pripreme postavljen (isto vidljivo iz Rješenja) problemi su počeli vrlo brzo, već istoga tjedna kada je i postavljeno.

Osobno sam razgovarao s ljudima koji žive u blizini Mini Pich igrališta, ljudima koji su negodovali zbog postavljanja takvog objekta, postavljenog bez njihove suglasnosti. Održan je i sastanak sa nezadovoljnim građanima i predstavnicima mjesnog odbora i na razne se načine pokušavalo održati taj sportski objekt na navedenom mjestu.

Ne vjerujući da će inspekcija naložiti da se objekt morati ukloniti čak se izvršila i sanacija dijelova konstrukcije kako bi se stvarala manja buka, no dio susjeda je bio nezadovoljan s takvim objektom i načinom na koji je postavljen i nije bio spreman dalje raditi kompromise, a kada je došlo Rješenje od građevinske inspekcije da je Grad isti objekt dužan ukloniti, ili će ga ukloniti inspekcija o trošku grada, više ništa drugo nije bilo moguće. (Rješenje u privitku)

Važno je naglasiti da u Mjesnom odboru Orljava mandat kroz koaliciju obnašaju članovi moje nezavisne liste i SDP-a, te pozivam i pitam svog prijatelja i susjeda, gospodina Gojka Nenadovića gdje je bio kada je trebalo razgovarati s građevinskim inspektorom ili nezadovoljnim susjedima, nego sada pokušava krivnju pripisati nekom drugom, a ljudima iz SDP-a koji su, bez želje za politiziranjem i ovako niskim blaćenjem,se zahvaljujem što su uložili trud i iskrenu želju da pokušaju iznaći rješenje na dobrobit svih.

U svom, toliko nepoštenom i nekorektnom obraćanju, prozvan sam i da sam, između ostalog, sebi pripisao zasluge za postavljanjem „ležećih policajaca“ -uspornika. Svi koji barem malo prate moje djelovanje znaju da sam uvijek bio i da ću uvijek biti protiv „ležećih policajaca“ i takvog načina „pravljenja reda“ po gradskim prometnicama.

To što sam ja predsjednik Gradskog vijeća i iz mjesnog odbora Orljava nikako neće biti zlorabljeno na štetu infrastrukture drugih dijelova Požege, a činjenica je i moje obećanje da će se Požega danas, ali i u budućnosti ravnomjerno razvijati

No, obzirom da je moja Nezavisna lista u koaliciji sa SDP-om u Mjesnom odboru Orljava (a gospodin Neneadović to ne zna ili prešućuje) poručujem onim članovima SDP-a da je sadašnji sastav mjesnog odbora uspio ostvariti dio upućenih zahtjeva, a ono što slijedi je: 

-rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića,

-rekonstrukcija Ulice Kralja Krešimira,

-izgradnja šetnice sv.Klare,

-izgradnja ograde na prilazu mostu u “Zvečevačkom parku”

-postavljanje klupa na šetnici uz Veličanku,

-rekonstrukcija Zvonimirove i Zrinske ulice.

Nino Smolčić, dipl. oec.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot