Nikola Oklobdžija primio Zlatnu plaketu, a Zvonko Gagić, Slavko Valešić i Stjepan Starčević odličja drugog reda

Autor: Jelenko Topić

 

R³edovna godišnja skupština Lovačkog društva Šljuka iz Brestovca protekla je u svečanom tonu. Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović uručio je Zlatnu plaketu za 50 godina lovačkog staža Nikoli Oklobdžija, a odlikovanja drugog reda Hrvatskog lovačkog saveza Zvonku Gagiću, Slavku Valešiću i Stjepanu Starčeviću.

-Suradnja vašeg društva sa savezom je dobra i pokazujete zavidnu aktivnost – istakao je Bertelović uz kojega je bio njegov potpredsjednik Denis Milošević.

Slavko Valešić se zahvalio u ime nagrađenih, te uručio predsjedniku društva zajednički dar –uramljene prigodne stihove što će krasiti lovačku kuću Šljuke u Bolomačama.

Društvo ima 41 člana, a gospodari županijskim lovištem Brestovac površine 4163 hektara tako da imaju nizinskih i brdskih lovnih površina, te raznovrsnu krupnu i sitnu divljač.

-Nabavili smo stroj za izbacivanje letećih meta, te izgradili boksove za pse, a imali smo više radnih akcija, organizirani su prihrana divljači i čuvanje usjeva – istakao je u izvješću o radu za prošlu godinu predsjednik Šljuke Zdenko Petrović i dodao da njihovi strijelci imaju niz natjecanja u trapu.

Izvješće je podnio i lovočuvar Vladimir Grgić, a vidljivo je dobro gospodarenje.

Planom rada za ovu  godinu predviđa se obnova i izgradnja lovno-gospodarskih objekata, čišćenje prosjeka i šumskih putova, uređenje strelišta, unos fazanskih pilića u lovište, te streljačka natjecanja.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije