Nije se mogla jesen nezapaženo ušuljati u Požegu, njene ulice, trgove i parkove /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Učenici prvih razreda požeške Katoličke osnovne škole nisu dozvolili da se jesen ušulja samo tako u njihov grad, na ulice, trgove i u parkove. Nije ona uspjela doći neopaženo. Neki su se s njom, jeseni, susreli na zanimljive načine koja ih je potaknula da što više o njoj nauče kako bi se u skladu s tim godišnjim dobom mogli i ponašati.

Kako su jesen sve više promatrali prvašiću su bili sve zainteresiraniji i željeli su o njoj, tom zanimljivom godišnjem dobu, puno toga naučiti, ali ne samo u školskim klupama. Želja im je bila ići vidjeti kako se jesen ponaša u stvarnosti, u prirodi, ne samo na ulicama i trgovima već i jednom parku i to onom kod Zvečeva.

Nisu trebali puno moliti i moljakati učiteljice Anitu, Marinu i Josipu da ih tamo povedu i primjerima pokažu i nauče svim čarima koje krije jesen.

Bilo je puno oduševljenja i divljenja. Što su drugo prvašići mogli već zasukati rukave i sve to što misle i zamišljaju o jeseni prenijeti na papir. Crtali su i crtežima kroz svoju maštovitost zadivili ne samo učiteljice već i svoje roditelje. Bilo je prekrasnih crteža koje ne mogu osmisliti i nacrtati oni malo stariji učenici.

Kad su završili izvanučioničnu nastavu o jeseni bilo je vremena malo se i poigrati. Da to nisu zaslužili teško da bi im to učiteljice dozvolile. Nisu imale drugog izbora već dozvoliti da igrom okrune još jedan prekrasan dan koji će prvašićima ostati dugo u sjećanju sve do neke druge prigode.

Foto: Fb

Više iz kategorije