Ni kiša ne zaustavlja radove: Postavlja se druga deka na Poduzetničkom inkubatoru u Požegi /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Intenzivno se izvode radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Industrijskoj ulici u Požegi unatoč povremenoj kiši koja samo pokušava usporiti, ali nikako zaustaviti radove, u što smo se i samo mogli uvjeriti. Kada smo došli na gradilište mogli smo se uvjeriti da nema predaha, užurbano se radi. Izvođač radova ima zadane rokove koji se moraju ispoštivati, a kako sada stvari stoje ide sve prema planu.

Po našem dolasku na gradilište jedan nam je radnik prokomentirao da je prije kraćeg vremena njih obišao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić s kojim smo naknadno kontaktirali i doznali kako je bio na gradilištu te da radovi idu prema planu.

-Postavlja se druga deka, radovi idu prema planu. Nastavlja se s drugim radovima i zidanjem prema projektu. Uvjeren sam da će rokovi izgradnje biti ispoštivani – kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao gradonačelnik Puljašić.

Vrijednost investicije je nešto više od 18,6 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se u proljeće iduće godine. Projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora predstavio je u studenome prošle doc.dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije grada Požege koji je tada istaknuo da su ciljevi projekta pružiti poduzetnicima i ulagačima modernu i sigurnu poslovnu infrastrukturu za započinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, te omogućiti im efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije.

Prilikom posjete gradilišta na početku izgradnje Poduzetničkog inkubatora, polovinom siječnja ove godine gradonačelnik Puljašić je izrazio veliki optimizam naglašavajuć kako je to početak jedne odlične priče za grad Požegu i poduzetničku zonu.

-Ovaj će prostor sigurno pomoći svim mladim poduzetnicima koji žele početi raditi u našem gradu, ali bit će i partner drugim poduzetnicima koji odluče graditi u našoj zoni. Naš Ured za europske integracije bit će svima na raspolaganju i pomagat će im prilikom cijeloga procesa. Pozivam sve naše sugrađane i druge koji žele sudjelovati da se jave i zauzmu svoj prostor jer imamo najbolje uvjete u bližoj okolici. Grad Požega će biti vaš partner i siguran prijatelj poduzetnika i poduzetništva u Požegi – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Stanarima inkubatora će se omogućiti najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga: savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja i sl. intelektualne i stručne usluge.

Inkubator će ponudit će svojim stanarima 10 uredskih prostorija (devet uredskih prostora veličine 18 m2 i jedan veličine 37 m2) opremljenih kvalitetnim uredskim namještajem i potrebnom računalnom opremom; coworking prostor (54 m2) koji će moći primiti do 24 korisnika istovremeno; konferencijsku dvoranu (76 m2) opremljenu najsuvremenijom opremom za održavanje seminara, sastanaka, multimedijalnih prezentacija ili audio-video konferencija; multifunkcionalnu dvoranu (55 m2) opremljenu multimedijalnim pomagalima pogodnim za sve vrste prezentacija, seminara, predavanja i edukacije u objektu te 4 proizvodne hale (144 m2) od kojih svaka uključuje vlastiti ured i sanitarni čvor.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88