Nesvakidašnja vozila na cestama Požeške kotline od Požege prema Pleternici, Velikoj i Emovačkom lugu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA / PLETERNICA / VELIKA – Peti međunarodni oldtimer susret ¨Trophy Zlatnom dolinom 2017¨ nakon okupljanja na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva na kojem su pokazani limeni ljubimci na dva i četiri kotača zaputio se prema Pleternici odakle će ići prem Velikoj da bi opet stigli na odredište u Požegu, točnije Emovački lug u restoran “Zlatni lug”.

Požeški Trg sv. Trojstva bio je okupiran brojnim vozilima i motorima starim od 30 pa sve do 80 i više godina. Uz brojne posjetitelje, građane Požege i Požeštine koji su došli vidjeti nesvakidašnje prizore organizatore, Oldtimer club Trophy Požega, došao je pozdraviti požeški gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon.

Zanimljiva manifestacija više je nego dobro organizirana. Svije veliko zadovoljstvo nije skrivao predsjednik Oldtimer cluba Trophy Požega Nikola Živanović posebice iz razloga jer su se svi koji su uključeni u organizaciji potrudili kako bi se jubilarna godina obilježila na što dostojniji način. Živanović je naglasio kako je to najposjećenija manifestacija tog tipa u Požegi na što je vrlo ponosan.

-Članstvo se povećava iz dana u dan, danas na samom susretu pristupilo nam je novih pet članova, što mi je vrlo drago jer smo uspjeli ljude potaknuti da nam se priključe kako bi zajedno njegovali ljubav prema starodobnim vozilima i tehničkoj kulturi – dodao Nikola Živanović.

Okupljene je pozdravili i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je također izrazio veliko zadovoljstvo što su se prijatelji limenih ljubimaca okupili u velikom broju na jednom mjestu.

-Drago mi je da smo se okupili kako bi otvorili ovu petu, vrlo jedinstvenu izložbu, drago mi je da na ovaj način njegujemo kulturu i tradiciju koju imamo. Već dugo vremena govorimo o jednoj Požegi i evo, ovdje su antikviteti, Oldtimeri, nekoliko klubova i brojni entuzijasti zajedno okupljeni u prekrasnom zbivanju – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Iz Požege su se oldtajmeri zaputili na tradicionalni rally¨Trophy Zlatnom dolinom 2017¨ prema Pleternici gdje ih je dočekao zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Sve ih je pozdravio i naglasio kako mu je želja takve susrete podići naredne godine na još jednu veću razinu. Sve sudionike oldtajmer karavane ugostila je poznata vinarska obitelj Markota iz Pleternice gdje je svima ponuđena okrjepa, vrhunska vinska kapljica uz domaće grožđe i tradicionalna slavonska jela.

Iz Pleternice putuje se prema Velikoj, a iz Velike prema Požegi, Emovačkom lugu, restoranu “Zlatni lug” gdje će se održati svečana večera i dodjela priznanja uz rock koncert sastava Ritam Band.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: